Korte nieuwsitems - Woensdag 13 april

Geschreven op 13/04/2022Een nieuwe snelweg van 380 miljoen euro is volgens de overheid de oplossing voor de eeuwige files die in het noorden van Tenerife ontstaan. Deze zes kilometer lange snelweg met zes rijstroken, drie in elke richting, die tussen Los Rodeos en Anchieta moet worden aangelegd, wordt aanzien als een van de belangrijkste geplande wegenwerken op de Canarische Eilanden, zowel qua kosten als het aantal voertuigen dat het zal weghalen uit het stedelijke centrum van La Laguna, waar tijdens de piekuren zware verkeersopstoppingen optreden.

Donderdag begint de paasvakantie op de Canarische Eilanden die bij deze gelegenheid niet wordt gekenmerkt door de pandemie maar door de oorlog in Oekraïne. Dit is de eerste keer dat de toeristische sector de pre-pandemische cijfers heeft hersteld. Dit zijn de eerste vakanties zonder beperkingen en waarschijnlijk zonder mondmasker, wat gunstig is voor de sector. Alleen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, die een enorme stijging van de brandstofprijzen met zich meebrengt, brengt het herstel van de sector opnieuw in gevaar.

De Canarische Eilanden zijn een van de beste plaatsen ter wereld om sterrenstelsels te zoeken, maar ook om de fysica van het heelal te bestuderen. Het is misschien een cliché, maar de Canarische Eilanden zijn het beste laboratorium op aarde om de wereld waarin we leven te begrijpen, zo verklaarde Casiana Muñoz Tuñón, adjunct-directeur van het ‘Instituto Astrofísico de Canarias’ (IAC).

Er werd een werkvergadering gehouden met de technici van het bedrijf United Airlines om de laatste details te bespreken met het oog op de eerste vlucht tussen Tenerife en New York op 9 juni aanstaande, die drie keer per week door de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij zal worden uitgevoerd.

Het duurste huis van de Canarische Eilanden staat op Tenerife en kost 15 miljoen euro en werd gebouwd op een perceel van 12 hectare in een echt groen paradijs, omgeven door bananenbomen. Het bestaat uit een traditioneel Canarisch gebouw uit de jaren dertig dat in de jaren zeventig werd uitgebreid, samen met enkele huizen die als huisvesting dienden voor de landarbeiders en de opslag van materiaal, met uitzondering van het hoofdgebouw dat het zomerhuis was van de eigenaren van het landgoed.

Aena is van plan om in de paasperiode tussen 8 en 18 april in totaal 12.516 vluchten uit te voeren op de Canarische Eilanden, wat 1,5% meer is dan in 2019, het jaar vóór de coronapandemie, toen er 12.335 vluchten werden geregistreerd. Het gaat om 6.923 nationale vluchten en 5.593 internationale verbindingen.

De Cabildo van Tenerife heeft nieuwe faciliteiten toegevoegd aan het ‘Centro de Recuperación de Fauna Silvestre La Tahonilla’ dat zorgt voor de rehabilitatie van gewonde of zieke zeeschildpadden en die, na de nodige klinische zorg, worden teruggebracht naar hun leefgebied. Deze nieuwe faciliteiten bestaan ​​uit verschillende grote zoutwatertanks en een tegenstroom-zwemkanaal dat wordt gebruikt om de schildpadden opnieuw te trainen voordat ze weer in zee worden losgelaten.

Agenten van de Nationale Politie hebben in Arrecife (Lanzarote) een 33-jarige man uit Guinee-Bissau gearresteerd voor een misdrijf tegen de volksgezondheid. De gearresteerde man arriveerde op de luchthaven van Lanzarote met meer dan een kilo cocaïne in zijn lichaam.

Eén persoon is dinsdagnacht om het leven gekomen bij een huisbrand in een gebouw van zeven verdiepingen, gelegen aan de Avenida Familia Betancourt Molina in Puerto de la Cruz.