TUI is zeer optimistisch over het herstel van het toerisme op de Canarische Eilanden

Geschreven op 12/04/2022De Duitse toerismegroep TUI is zeer optimistisch over het herstel van het toerisme in Spanje, vooral naar de Balearen en de Canarische Eilanden.

Over het algemeen zijn de cijfers voor reserveringen naar Spanje momenteel veelbelovend, verklaarde de directeur Communicatie van TUI, Aage Dünhaupt.

Er is veel vraag naar zowel de Canarische Eilanden als de Balearen. Mallorca is niet alleen in de zomer de favoriete bestemming voor de Duitse toeristen, maar ook met Pasen, aldus Dünhaupt, vooral ook omdat voor het eerst in twee jaar bijna alle hotels op Mallorca zijn geopend.

TUI schat dat met Pasen zo'n 40.000 toeristen uit Duitsland Mallorca zullen bezoeken en ook op de Canarische Eilanden worden cijfers behaald die vergelijkbaar zijn met die van 2019, het jaar vóór de pandemie.

TUI verwacht dat het zomerseizoen van 2022 het niveau van de zomer van 2019 zal benaderen door het verlangen om opnieuw te kunnen reizen in combinatie met het volledig opheffen van de reisbeperkingen en de trend naar last-minute boekingen. Op dit moment staan ​​de toeristische reserveringen naar Spanje op 80% van het niveau van de zomer van 2019. Omdat veel boekingen op het laatste moment worden gedaan, is het realistisch dat veel vakantiebestemmingen en hun hotels in het hoogseizoen uitverkocht geraken.

Het toerisme zal in 2022 een zeer goed zomerseizoen beleven, vooral in de landen van Zuid-Europa, die sterk werden getroffen door de reisbeperkingen als gevolg van de pandemie, voorspelde Dünhaupt. En hij merkte op dat de oorlog in Oekraïne weinig of geen invloed heeft gehad op de reisboekingen.