Filmrecord op de Canarische Eilanden in 2021

Geschreven op 19/04/2022De cijfers van 2021 overtreffen de cijfers die in de afgelopen drie jaar werden geregistreerd en zijn de hoogste in de geschiedenis van de eilanden.

De Canarische Eilanden waren in 2021 het toneel van 155 producties waaronder films, series, documentaires, korte films en animaties, wat 98 miljoen euro aan inkomsten opleverde.

Ten gevolge van de pandemie werden er in 2020 slechts 80 producties opgenomen en daarom zorgen de cijfers van 2021 voor een zeer positieve evolutie, vooral ook voor de lokale economie met de verhuur van materiaal en het inhuren van lokale technische en artistieke professionals en leveranciers van allerlei aard.

Dit toont duidelijk het belang aan van deze activiteit en is het bewijs van het goede niveau van onze professionals, zo verklaarde Natacha Mora, coördinator van Canary Islands Films. Ze verwees ook naar de verhoging van de subsidies aan de Canarische audiovisuele sector, erop wijzend dat het van essentieel belang is dat de lokale industrie blijft groeien met professionele bedrijven.

De 155 producties die in 2021 zijn gedraaid op de Canarische Eilanden bestaan uit 14 speelfilms, 13 televisieseries, 23 documentaires, 64 tv-programma's, 15 korte films en 24 animaties. Gedurende het hele jaar 2021 werden er 2700 dagen gefilmd door filmploegen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Frankrijk, Noorwegen, Finland, Zweden, Denemarken, Luxemburg en Spanje, verspreid over alle eilanden.

Zo is er de Apple TV-serie 'Foundation', die zijn eerste seizoen op de verschillende eilanden draaide en dit jaar het tweede seizoen heeft ingeblikt maar ook een scene uit 'La Casa de Papel' werd opgenomen op een olieplatform op de Canarische Eilanden alsook de komedie 'Amor de madre', die binnenkort op Netflix verschijnt en de jeugdserie 'Camp Newton'.

De gegevens van het jaar 2021 consolideren de Canarische Eilanden als een voorkeursbestemming voor film- en televisieproducten, die worden aangetrokken door de goede weersomstandigheden, de spectaculaire landschappen, de fiscale voordelen, de connectiviteit en de veiligheid die de archipel biedt.