‘Turismo’ promoot het Canarische product

Geschreven op 23/04/2022


De dienst Toerisme van de Canarische Eilanden lanceert een campagne om het Canarische product te promoten met een dubbele doelstelling, namelijk het genereren van een meerwaarde voor de economie van de eilanden en het verbeteren van de duurzaamheid ervan.

Het doel is om de identiteit van onze bestemming te positioneren alsook het merk ‘Islas Canarias’ en kleine bedrijven en professionals te ondersteunen, zoals we al doen met het nieuwe online ambachtelijke platform waarmee we ambachtslieden en consumenten in direct contact brengen met elkaar, legt de minister, Yaiza Castilla, uit.

De boodschap is specifiek gericht op de natuurtoerist of plattelandstoerist, een reiziger die geïnteresseerd is in natuurlijke producten en de identiteit en de cultuur van de plaatsen die hij/zij bezoekt, een nieuwe trend waaraan ook de zorg voor het milieu wordt toegevoegd.

Het initiatief richt zich op producten die met toewijding en op ambachtelijke wijze zijn gemaakt en die zich onderscheiden door hun unieke karakter, hun kwaliteit en bovendien gezond zijn. De actie bestrijkt de acht eilanden en concentreert zich op 14 karakteristieke producten: tonijn, kazen, wijn, Aloë Vera, keramiek, zoetwaren, muziekinstrumenten, zeezout, gofio, mandenmakerij, cosmetica, Canarische ringen en juwelen.

Het belangrijkste doel is om zichtbaarheid te geven aan een bestemming die veel meer is dan zon en strand, die een ongelooflijke eigen identiteit heeft en veel producten om te ontdekken, besluit de minister.