Van Tenerife naar de Big Apple voor 348 euro heen en terug

Geschreven op 25/04/2022


De luchthaven Reina Sofía (Tenerife Zuid) verbindt het eiland vanaf 9 juni met New York, een route die niet alleen zal dienen om de ​​toerist met een hoge koopkracht aan te trekken, maar ook om de handel tussen beide gebieden te bevorderen.

Een initiatief waar al jaren over nagedacht is, maar om verschillende redenen nooit van de grond geraakte. Na twee jaar intensief werk is de Cabildo de Tenerife er eindelijk in geslaagd om de markt van de Verenigde Staten te betreden via een overeenkomst met United Airlines.

Deze luchtvaartmaatschappij zal drie keer per week vanaf het zuiden van Tenerife naar Newark Liberty International Airport vliegen met een rechtstreekse vlucht van ongeveer zes en een half uur en met een promotie-aanbieding van 348 euro heen en terug.

De passagiers zullen met een Boeing 757-300 vliegen en initieel zijn er voor de zomer (van juni tot september) 13.400 luchtstoelen voorzien, 50% meer dan het totale aantal toeristen uit de Verenigde Staten dat op Tenerife verbleef (26.441) over het hele jaar 2019, voor de pandemie. De heenreis Tenerife Zuid-New York vindt plaats op maandag, woensdag en zaterdag om 21:50 uur en de terugreis op dinsdag, vrijdag en zondag om 12:00 uur.

Het belang van deze overeenkomst is niet alleen gericht op het aantrekken van Noord-Amerikaanse toeristen en het tegelijkertijd gemakkelijker maken voor de Canariërs om naar de Verenigde Staten te reizen, maar het gaat zeker ook om het versterken van de economische en commerciële betrekkingen.

Naast zijn capaciteit als toeristische bestemming heeft Tenerife andere economische troeven en elementen die een stimulans kunnen zijn voor Amerikaanse bedrijven, die zaken willen doen in het buitenland en die economische kansen creëren tussen beide bestemmingen, aldus de president van Tenerife, Pedro Martín. De opening van deze luchtverbinding maakt het niet alleen mogelijk om nog een toeristische route te openen, maar ook om bedrijven aan te trekken vanwege de grote belastingvoordelen, waarbij vooral ook gekeken wordt naar de filmproductiebedrijven, nu deze industrie bijzonder belangrijk wordt op de Canarische Eilanden.