14 wijnmakerijen uit Tenerife worden gepromoot in Madrid

Geschreven op 25/04/2022


De Cabildo van Tenerife zal een maand lang 14 wijnen uit Tenerife in Madrid promoten via het bedrijf Lavinia, een van de grootste wijndistributeurs van het land.

Zo zal de campagne, die nog tot 15 mei loopt, naar verwachting een potentieel bereik hebben van meer dan 300.000 mensen.

Het doel van dit project, gelanceerd door het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Tenerife Toerisme, is om bekendheid te geven aan het brede scala aan wijnen en wijntoerisme dat door het eiland wordt aangeboden en om de verkoop van Tenerife-wijnen in heel Spanje te vergemakkelijken.

De officiële presentatie van de campagne, gehouden in Madrid, werd bijgewoond door de bevoegde minister, Javier Parrilla.

Tijdens het evenement legde hij uit dat deze overeenkomst, die deel uitmaakt van de strategie van het eilandbedrijf om de verkoop en de verspreiding van lokale producten te bevorderen, een geweldige kans biedt voor de marketing van onze buitengewone en weinig bekende wijnen op het vasteland.

Parrilla benadrukte ook dat Madrid volgende maand het centrum van Europa zal zijn op het gebied van gastronomische activiteiten, feesten en evenementen en dat dit een geweldige opportuniteit biedt om de wijnen van Tenerife op de belangrijkste wijnlijsten van heel Spanje te plaatsen.

Op Tenerife genieten we van een uitzonderlijk landschap, unieke druivensoorten, eeuwenoude wijnstokken, dat wil zeggen veel persoonlijkheid, die samen met het grote aantal microklimaten dat het eiland biedt, resulteren in de enorme diversiteit van onze producties, aldus Parrilla.

Lavinia zal met name de wijnen van Altos de Tr3vejos, Suertes del Marqués, Borja Pérez, Bodegas Cráter, Bodega El Sitio, Bodega La Araucaria, Bodegas Domínguez, Bodega Arautava (Dolores Cabrera), Bodegas Insulares Tenerife (Humboldt), Los Loros, Monje, Viñátigo, Tajinaste en Bodega Viña Gómez promoten.