Korte nieuwsitems - Vrijdag 29 april

Geschreven op 29/04/2022


De werkloosheid op de Canarische Eilanden is tussen januari en maart 2022 met 15.500 mensen gestegen, wat procentueel een stijging van 7,06 procent betekent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, zodanig dat er momenteel 234.600 werklozen zijn op de archipel, volgens de gegevens die gisteren werden gepubliceerd door het ‘Instituto Nacional de Estadística’ (INE).

Een van de seismische stations van het ‘Instituto Geográfico Nacional’ (IGN) registreerde deze week een "abnormaal signaal" van trillingen op de zeebodem in La Frontera (El Hierro). Het is niet de eerste keer dat er ongebruikelijke waarden werden opgemeten. De oorzaak kunnen aardbevingen zijn of zelfs "instortingen" van constructies op de zeebodem.

Ryanair wil zijn bases op de Canarische Eilanden heropenen en heeft laten weten in gesprek te zijn met de regering van de Canarische Eilanden. Ryanair, dat zijn 20-jarig jubileum in Spanje viert, hoopt de leidende luchtvaartmaatschappij te zijn in het herstel na de pandemie.

DISA geeft tot 30 cent korting per liter brandstof aan alle klanten die tanken via haar netwerk van DISA- en Shell-stations met behulp van de nieuwe ‘My Energy DISA-app’, geschikt voor iOS en Android. De lanceringsactie van de nieuwe DISA-applicatie geeft de mogelijkheid om 10 cent korting per liter DISAMax of Shell V-Power toe ontvangen en 5 cent korting per liter DISAEco, DISA Autogas en Shell FuelSave.

Agenten van de Nationale Politie hebben in Santa Cruz de Tenerife een 42-jarige man gearresteerd die, via berichten op sociale netwerken, zou hebben gedreigd met het platbranden van twee benzinestations in de hoofdstad van Tenerife, vanwege de prijsstijgingen.

Sinds het begin van de Goede Week is de zevendaagse cumulatieve incidentie van het coronavirus bij mensen ouder dan 60 jaar op de Canarische Eilanden met 36,4% gestegen, van 288 gevallen per 100.000 inwoners tot 393 gevallen. De druk op de gezondheidszorg is echter niet in hetzelfde tempo toegenomen.

Een bus, die 29 minderjarigen vervoerde, vatte donderdagmorgen vuur in Las Chafires (San Miguel de Abona). De brand ontstond in het achterste deel waar de motor zich bevindt en breidde zich vervolgens uit naar het voorste deel waar het gelukkig de brandstoftank niet raakte dankzij de snelle interventie van de brandweer. Iedereen kon ongedeerd de bus verlaten.

Tenerife verbetert zijn internetverbindingen dankzij de eerste neutrale Internet Exchange die op de Canarische Eilanden is geïnstalleerd. Tenerife is het eerste eiland op de archipel met deze technologie die verantwoordelijk is voor het verbinden van de netwerken van operators en aanbieders van inhoud en diensten.