De Britten spenderen minder geld op de Canarische Eilanden

Geschreven op 09/05/2022Beetje bij beetje wordt alles weer normaal, inclusief de toeristische gegevens. Hiermee bedoelen we dat de Britten massaal naar het vasteland Spanje en de Canarische Eilanden terugkeren.

Zij vertegenwoordigen de grootste uitgiftemarkt en een op de vijf Britten die Spanje bezoeken, komt naar de Canarische Eilanden. Goed nieuws waar we tijdens de pandemie naar hadden uitgekeken, maar... ze spenderen minder geld dan voordien.

En het is nu juist de bedoeling van Turismo de Tenerife om met hun nieuwe strategie toeristen aan te trekken die meer geld uitgeven. En als we kijken naar de gegevens van maart (de meest actuele gegevens van het ‘Instituto Nacional de Estadística), dan staat ​​de gemiddelde uitgave per toerist op 1.257 euro, met een jaarlijkse stijging van 13,6%. De gemiddelde dagelijkse uitgaven stegen van hun kant met 20,4% tot 157 euro.

Als we de Britse toeristenuitgaven in detail bekijken, zien we dat ze gemiddeld 1.226 euro uitgeven, 12,2% minder dan een jaar eerder. Het is waar dat het cijfer helemaal niet alarmerend is, aangezien de Italianen slechts 847 euro en de Fransen 732 euro uitgeven. Maar het is een feit om rekening mee te houden evenals de dagelijkse uitgaven, die ook lager zijn.