Supercruiseschip MSC Virtuosa komt aan in Santa Cruz de Tenerife

Geschreven op 10/05/2022Zondag verwelkomde de haven van Santa Cruz de Tenerife voor het eerst het indrukwekkende supercruiseschip MSC Virtuosa, het gloednieuwe schip van de Italiaanse rederij dat afgelopen november te water werd gelaten.

Deze tussenstop maakt deel uit van een 11-daagse reis door Portugal en Spanje op een ultramodern schip dat, naast zijn luxueuze innovaties, waardevolle kunstwerken omvat en 's werelds eerste futuristische, humanoïde robotkelner aan boord heeft, die acht talen spreekt en gespecialiseerd is in het bereiden van allerlei soorten cocktails.

De naam MSC Virtuosa is een eerbetoon aan de vaardigheden en competenties van de architecten en technici van de MSC Cruises-scheepswerven in Chantiers de l'Atlantique, die dit innovatieve schip hebben ontworpen en gebouwd.

De cruisemaatschappij MSC onderzoekt de mogelijkheid om Las Palmas de Gran Canaria als basishaven te hebben tijdens het seizoen zomer 2023 en winter 2023-2024 en beschouwt het als een "sleutelhaven" voor zijn aanbod.

De algemeen directeur van MSC Cruises Spanje, Fernando Pacheco, heeft erop gewezen dat Las Palmas de Gran Canaria een cruisebestemming is met een unieke charme en een belangrijke zeehaven is vanwege de aantrekkelijkheid van de stad en het eiland, de haveninfrastructuur en de toegang tot faciliteiten via de lucht, over zee en over land.