Turismo de Canarias viert ‘Earth Day’ met een prachtige video (video)

Geschreven op 10/05/2022


De video, geproduceerd door het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden om ‘Earth Day’ te vieren, werd door maar liefst 27,7 miljoen Europese burgers bekeken. Hiermee werd het doel van 5,2 miljoen burgers vervijfvoudigd. De video richt zich op de internetgebruikers die een speciale interesse hebben in milieukwesties en natuurtoerisme.

De audiovisuele productie, die de prachtige en unieke landschappen van de acht eilanden verzamelt, met een speciale nadruk op de nieuwe ruimte gecreëerd door de uitbarsting van de vulkaan op La Palma, werd uitgezonden in tien landen: Engeland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zweden, Italië, Nederland, België, Ierland en Noorwegen. Hij werd vooral goed ontvangen in de Scandinavische landen.

Turismo de Canarias lanceerde de video op 18 april om Earth Day (22 april) een week lang te vieren. Om meer succes te behalen bij het overbrengen van de boodschap dat de Canarische Eilanden worden gekenmerkt door de bescherming en het behoud van het grondgebied en het unieke karakter van de diverse landschappen, werd de doelgroep nauwkeurig bepaald, zodat de video en de inhoud de meer geïnteresseerde internetgebruikers bereikte.

Bovendien werd de promotie van de video op de sociale netwerken gedaan via een bericht dat de nadruk legde op de emotie die wordt overgebracht door de natuurlijke omgeving en de fauna en flora van de acht eilanden.