Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zaterdag 14 mei

Geschreven op 13/05/2022Er werden sinds 2003 maar liefst 99 moorden gepleegd op de Canarische Eilanden ten gevolge van seksistisch geweld, volgens de gegevens die gisteren werden vrijgegeven door de regering van de Canarische Eilanden. De laatste moord werd afgelopen woensdag gepleegd in Los Cristianos toen Clotilde, een 82-jarige vrouw uit Vigo, door haar man werd doodgestoken in een appartement.

Een penthouse op de Canarische Eilanden heeft een gemiddelde waarde van 2.031 euro per vierkante meter in vergelijking met de 1.650 euro/m2 voor een normaal ​​appartement met dezelfde kenmerken en vierkante meters, dat is 23% duurder. Penthouses zijn meer aanwezig in de kustgebieden en vertegenwoordigen een markt die zeer gevoelig is voor factoren zoals de grootte van het terras of het uitzicht.

De consumentenprijsindex op de Canarische Eilanden is in april met 0,1% gedaald ten opzichte van de voorgaande maand, hoewel het jaarlijkse percentage met 7,1% is gestegen als gevolg van de prijsstijging van huisvesting, transport en voedsel en niet-alcoholische dranken.

Tenerife heeft in dit jaar maar liefst 4 Blauwe Vlaggen verloren, waarvan twee in Adeje en twee in Puerto de la Cruz. De Canarische Eilanden hebben in totaal 58 Blauwe Vlaggen, waarvan 54 op de stranden stranden en vier in de jachthavens. De Blauwe Vlaggen zijn een jaarlijkse prijs en een certificeringssysteem voor milieukwaliteit.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft gemeld dat sinds de laatste gegevensupdate van afgelopen dinsdag 1.265 nieuwe positieven met COVID-19 werden geregistreerd op de archipel onder de mensen ouder dan 60 jaar. Zo staat de cumulatieve incidentie voor deze leeftijdsgroep op 14 dagen op 790,41 gevallen per 100.000 inwoners en op 7 dagen op 434,67. Momenteel zijn er nog 232 personen opgenomen in het ziekenhuis waarvan 11 op de intensive care.

De Canarische economie groeide in het eerste kwartaal van 2022 met 12,2%, vergeleken met dezelfde periode van het voorgaande jaar. Dit percentage is bijna het dubbel van het groeipercentage op landelijk niveau.

Salvamento Marítimo heeft vrijdagmorgen op Gran Canaria 15 migranten onderschept die zich in een pneumatische boot bevonden op ongeveer 141 kilometer ten zuiden van het eiland. Het gaat om 14 volwassen mannen en een vrouw, allemaal van sub-Sahara afkomst, waarvan er één is overleden.

De sportwereld op de Canarische Eilanden rouwt om het verlies van Suso Muñoz Jiménez, een zeer bekend triatleet uit Gran Canaria. De atleet stierf tijdens het zwemmen in het zwembad in Arguineguín. De doodsoorzaak moet nog worden onderzocht.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft donderdag de gezondheidswaarschuwingsniveaus bijgewerkt en Tenerife verlaagd naar alarmniveau 1, wat een situatie met een laag risico betekent, gezien de verbetering van de zorgniveaus. Gran Canaria blijft op niveau 2 en de rest van de eilanden op alarmniveau 1.

Agenten van de Nationale Politie hebben in een gezamenlijke operatie met de Argentijnse autoriteiten 165 kilo cocaïne kunnen onderscheppen in de haven van Santa Cruz, die zaten verstopt in een container uit Argentinië. Acht leden van een criminele organisatie konden in Argentinië worden gearresteerd.

Tenerife registreerde afgelopen woensdag drie tragische sterfgevallen op één dag. Zo vond men de lichamen van een vader en zijn dochter, die sinds zondag werden gezocht nadat hun voertuig in een ravijn in Varadero was terechtgekomen en er was de moord in Los Cristianos, zoals reeds vermeld in het eerste bericht.