Duizenden mensen nemen deel aan de ‘romeria’ van Valle San Lorenzo (Tenerife)

Geschreven op 17/05/2022



De bedevaart van Valle San Lorenzo, ter ere van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima, keerde sterker dan ooit terug na twee jaar deze diepgewortelde en toegewijde ‘romería’ in Arona niet te hebben kunnen vieren. Een nooit gezien aantal mensen nam deel aan deze pelgrimstocht die de gemeenteraad van Arona al heeft aangevraagd om te worden erkend als een bezit van immaterieel cultureel belang.

Duizenden mannnen, vrouwen en kinderen uit Arona, bezoekers uit andere gemeenten en toeristen vergezelden afgelopen zondag de Maagd van Fátima op deze traditionele bedevaart, die sinds 1950 wordt gevierd en na een onderbreking in 1973 in ere werd hersteld en geldt als een van de oudste in de zuidelijke regio.

De meeste deelnemers, gekleed in traditionele kleding, vergezelden het beeld van de maagd samen met de culturele groepen van de gemeente die traditionele, Canarische liederen zongen, terwijl ze de drie kilometer aflegden tenmidden van een tiental praalwagens van de parochie van San Lorenzo Mártir naar de ‘Mirador de La Centinela’, een van de plaatsen van bijzondere betekenis voor Arona in het algemeen en Valle San Lorenzo in het bijzonder.

De bedevaart van Valle San Lorenzo zal ieder jaar opnieuw Onze Lieve Vrouw van Fátima naar de parochie van Valle San Lorenzo brengen, terwijl de ‘aroneros’ deze speciale en langverwachte dag tot laat in de nacht zullen blijven vieren.