De Canarische Eilanden zetten in op online platforms om internationaal toerisme aan te trekken

Geschreven op 23/05/2022Het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden heeft gisteren via het bedrijf ‘Turismo de Islas Canarias’ een samenwerking aangekondigd met de online platforms Expedia en TripAdvisor om de verkoop van reizen naar de archipel voor de zomer te stimuleren.

De minister van Toerisme, Yaiza Castilla, legde in een verklaring uit dat de strategie is gebaseerd op de segmentatie en personalisatie van het publiek, waarbij op beide digitale platforms actieve gebruikers worden geïdentificeerd die naar concurrerende bestemmingen zoeken en die advertenties van de Canarische Eilanden te zien krijgen om te proberen hun aankoopbeslissing te beïnvloeden.

De campagne, die nog loopt tot 30 juni, richt zich op zes markten: het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland en België.

Het technologische systeem van TripAdvisor maakt het mogelijk om enerzijds de effectiviteit van de campagne te meten, door het gedrag van degenen die de advertenties hebben ontvangen te vergelijken met degenen die dat niet hebben gedaan, en anderzijds het werkelijke economisch rendement van de campagne te bepalen.

Castilla heeft deze actie gedefinieerd als een duidelijke exponent van hoe samenwerking tussen verschillende openbare entiteiten met particuliere entiteiten duidelijke voordelen met zich meebrengt. Het maakt investeringsoptimalisatie mogelijk en maximaliseert de efficiëntie van de campagne, aldus de minister.