Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zondag 29 mei

Geschreven op 29/05/2022


De Cabildo van Tenerife heeft voor een nieuwe, financiële impuls van 5,1 miljoen euro gezorgd voor de bouw van het ‘Circuito del Motor’ in Atogo. Het eerste ontwerp werd reeds in 1990 gemaakt en het definitieve project werd voorgesteld in 2012. In 2016 werd de eerste steen gelegd maar sindsdien is het hier ook bij gebleven. Het vrijgemaakte budget zal worden gebruikt om de eerste fase van de werken binnen enkele maanden aan te vatten. Er is een cruciale stap gezet voor het opstarten van de werken aan een eersteklas sportinfrastructuur, benadrukte minister Enrique Arriaga.

De Cabildo van Tenerife wordt met aandrang verzocht onmiddellijk de procedures uit te voeren die gericht zijn op de snelle verwerving van huizen in de omgeving van San Isidro (Granadilla), rekening houdend met de noodsituatie op het gebied van huisvesting waarin de huidige bewoners van het Tabaiba-gebouw zich bevinden. Er wonen momenteel 48 families die de huizen in dit gebouw kraken en die het risico lopen te worden uitgezet.

Gisteren werd het levenloze lichaam van een man gevonden, waarvan geen verdere gegevens bekend zijn, in een ravijn in Llano del Moro (Santa Cruz de Tenerife). Wat er is gebeurd, is nog onduidelijk maar de politie is onmiddellijk een onderzoek gestart.

Een 34-jarige motorrijder is vrijdag zeer ernstig gewond geraakt ​​na een botsing met een auto op de snelweg Noord ter hoogte van het San Lázaro, behorend tot de gemeente La Laguna. Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ‘Hospital Universitario Nuestra Señora de La Candelaria’.

De gemiddelde prijs van benzine in Spanje heeft deze week een nieuw record bereikt, namelijk 1,94 euro per liter. De prijzen die de consumenten aan de pomp betalen, zijn lager vanwege de verplichte korting van 20 cent die is goedgekeurd door de regering, waarvan de toepassing sinds 1 april van kracht is.

Volksgezondheid van de Canarische Eilanden meldt dat sinds de laatste gegevensupdate van afgelopen dinsdag 1.091 nieuwe COVID-besmettingen werden geregistreerd onder de 60-plussers, de bevolkingsgroep die wordt opgevolgd. De cumulatieve incidentie voor deze leeftijdsgroep op 14 dagen staat op 870,56 gevallen per 100.000 inwoners en op 7 dagen op 419,13. Momenteel liggen er nog 240 patiënten met COVID in het ziekenhuis waarvan 18 op de intensive care. Sinds woensdag zijn er 9 personen gestorven, vijf of Tenerife en vier op Gran Canaria.

Volksgezondheid verklaarde gisteren dat er in totaal zes bevestigde gevallen van apenpokken zijn op de Canarische Eilanden, drie op Gran Canaria en drie op Tenerife.

Tenerife en vooral de hoofstad Santa Cruz is klaar voor carnaval. In het beursgebouw werd een podium gebouwd van maar liefst 2.500 m2. De schepen van festiviteiten, Alfonso Cabello, benadrukte dat het een multifunctioneel podium is dat zich qua licht, kleur en ontwikkeling aanpast aan de shows die op een bepaald moment plaatsvinden. Vanaf het openingsgala op 3 juni zullen bijna 90.000 mensen er twintig dagen lang kunnen genieten van de carnavalswedstrijden, shows en optredens.

Een reddingsboot van Salvamento Marítimo heeft vrijdagavond in totaal 53 immigranten van sub-Sahara afkomst gered toen ze op weg waren naar Fuerteventura in een opblaasbare boot. Ze werden overgebracht naar het dok van Gran Tarajal.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 34-jarige man met zijn voertuig van de weg geraakt en terechtgekomen in de Barranco de Castro in Granadilla de Abona. De brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer uit zijn auto te bevrijden. De man liep hierbij vrij ernstige verwondingen op en werd overgebracht naar Hospiten Sur.