Hogere temperaturen dan normaal op de Canarische eilanden tijdens de zomer

Geschreven op 02/06/2022Tijdens de meteorologische zomer in juni, juli en augustus wordt duidelijk verwacht dat het in het hele land veel warmer zal zijn dan normaal, zo heeft Rubén Del Campo, woordvoerder van het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet), aangegeven.

Er is tot 60% kans dat het warmer zal zijn in het noordwesten van het schiereiland en de Canarische Eilanden en tot 70% in de rest van het land en de Balearen.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft daarom een preventief actieplan geactiveerd, dat loopt tot 15 september.

Dit plan bevat de nodige maatregelen om de effecten op de gezondheid van de mensen als gevolg van extreme temperaturen te verminderen en de hulpinstellingen en alarmcentrales van de Canarische Eilanden te coördineren.

Het heeft ook een waarschuwingssysteem voor genoemde centra en de gemeenten die worden getroffen door overschrijding van de drempeltemperaturen.

Daarnaast zal Volksgezondheid nuttige informatie aan de media geven, zoals bruikbare adviezen en praktische maatregelen, om de effecten van blootstelling aan hoge temperaturen te voorkomen.

Het plan is gericht op de hele bevolking en in het bijzonder op de bevolkingsgroepen die het meest kwetsbaar zijn voor intense hitte zoals ouderen, kinderen en mensen met chronische aandoeningen.

De temperatuurdrempels zijn zoals elk jaar door Aemet vastgesteld op maximaal 32 graden en minimaal 24 graden voor de 2 Canarische provincies.