Aldi opent deze zomer 5 supermarkten op Tenerife

Geschreven op 02/06/2022De Duitse supermarktketen Aldi opent deze zomer tien vestigingen op de Canarische Eilanden van gemiddeld 1.300 vierkante meter elk, waarvan vijf op het eiland Tenerife, namelijk in Arafo, Adeje, Las Chafiras, San Isidro en Los Rodeos. Over drie jaar hoopt de keten nog eens 20 supermarkten te openen.

De bouw van de nieuwe winkels is al vergevorderd en momenteel worden er 240 arbeiders opgeleid om aangenomen te worden, zo meldde Carmen Toubes uit Tenerife, die onlangs is benoemd tot algemeen directeur van Aldi op de Canarische Eilanden.

Het uitbreidingsplan van het bedrijf dit jaar voorziet in de opening van 50 nieuwe vestigingen op het hele Spaanse grondgebied.

Toubes legde ook het bedrijfsmodel van Aldi uit dat gebaseerd is op kortingen en gericht is op het aanbieden van een eenvoudige, gemakkelijke en comfortabele aankoop, met kwaliteitsproducten tegen de best mogelijke prijs.

Bovendien benadrukte het bedrijf dat er reeds een samenwerking is opgezet met 37 Canarische leveranciers die meer dan 320 lokale producten zullen aanleveren, wat neerkomt op bijna 20% van het assortiment van Aldi op de eilanden. Canarische producten zullen het label ‘Soy Canario’ bevatten, een specifiek label dat garandeert dat het product op de Canarische Eilanden is gemaakt of van de eilanden afkomstig is.

Al deze producten zullen worden geclassificeerd en gedistribueerd vanuit het 26.000 vierkante meter grote logistieke platform van Aldi, gelegen in Agüimes op het eiland Gran Canaria, dat binnenkort operationeel zal zijn om de eerste winkels te bedienen die vanaf de zomer openen.