Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Vrijdag 3 juni

Geschreven op 03/06/2022Het aantal werklozen dat is ingeschreven bij de kantoren van de openbare diensten voor arbeidsvoorziening op de Canarische Eilanden is in mei met 5.239 mensen gedaald, wat betekent dat de werkloosheid op de Canarische Eilanden met 2,63 procent is gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Naast dat goede nieuws, moet worden opgemerkt dat er in mei 1.640.595 arbeidscontracten werden geregistreerd, waarvan 730.427 contracten voor onbepaalde duur, het hoogste aantal sinds lange tijd.

Het aantal gemelde misdrijven op de Canarische Eilanden tijdens het eerste kwartaal van het jaar groeide met 22,5% in vergelijking met 2021, met een aanzienlijke toename van misdrijven zoals verkrachting, overvallen met geweld en drugshandel.

Een persoon heeft een paar dagen geleden op zijn sociale netwerken opgeschept dat hij een vreugdevuur heeft aangestoken op de berg Teide en hoe hij zich 's nachts in het Nationaal Park bij het vuur had opgewarmd. Dit is onaanvaardbaar gezien het enorme risico van brandgevaar, zo meldde de ‘Fundación Telesforo Bravo Juan Coello’. De politie is ondertussen op zoek naar de dader.

Een agent van de lokale politie heeft een vrouw geholpen om midden op straat te bevallen met de telefonische hulp van de arts van de Canarische Hulpdienst (SUC) in de wijk Los Cardones in San Isidro (Granadilla de Abona) op Tenerife. De agent volgde exact de telefonische instructies op van de arts en de bevalling is vlot verlopen. De 35-jarige moeder en het kindje stellen het goed.

De Canarische Eilanden ontvingen in april 1,1 miljoen buitenlandse toeristen. De gemiddelde uitgaven per bezoeker bedroegen 1.334 euro en de gemiddelde dagelijkse uitgaven waren 154 euro. De gemiddelde verblijfsduur bedroeg 8,6 dagen.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft gisteren de waarschuwingsniveaus voor COVID bijgewerkt op basis van het epidemiologische rapport van Volksgezondheid. Volgens dit rapport blijven alle eilanden op hetzelfde alarmniveau als ze waren: Gran Canaria blijft op niveau 2 of gemiddeld risico en de rest van de eilanden op niveau 1.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft gemeld dat het aantal gevallen van apenpokken op de archipel is opgelopen tot 11, zes daarvan op Gran Canaria en vijf op Tenerife.

Salvamento Marítimo heeft gisteren 38 migranten in een gammele boot gered op 52 mijl ten zuidwesten van Tenerife. Ze werden overgebracht naar de haven van Los Cristianos. Een persoon met symptomen van uitputting en onderkoeling moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. Op Lanzarote kwamen gisteren 87 migranten toe in twee boten. Het betreft 75 mannen, 6 vrouwen, drie van hen zwanger en 6 baby's.