Tenerife Zuid wordt zwaar getroffen door de Britse vluchtvertragingen en annuleringen

Geschreven op 04/06/2022De luchthavens van de Canarische Eilanden worden deze dagen getroffen door de talrijke vertragingen en annuleringen van Britse vluchten. Het zwaarst getroffen zijn Tenerife Zuid en Lanzarote.

De chaos blijft aanhouden op de Britse luchthavens als gevolg van geannuleerde vluchten en vertragingen. Dit is een probleem dat de Canarische luchthavens treft, waar last-minute wijzigingen sinds afgelopen donderdag maar doorgaan. Als gevolg daarvan vrezen de Canarische Eilanden toeristen uit het Verenigd Koninkrijk kwijt te raken.

De oorzaak van deze situatie moet enerzijds worden gezocht in de viering deze dagen van het jubileum van koningin Elizabeth II, waardoor vele mensen hebben besloten om te reizen en aan de andere kant hebben veel luchtvaartmaatschappijen tijdens en na de pandemie hun personeelsbestand teruggeschroefd, iets wat het moeilijk maakt om de diensten optimaal aan te bieden.

Het is een situatie die voor enige onzekerheid kan zorgen bij de Britse toeristen en dat moet in ieder geval vermeden worden volgens Tom Smulders , vice-voorzitter van de Vereniging van Ondernemers van Toeristische Accommodaties (FEHT). Het is een noodzaak om het idee weg te nemen dat reizen een beproeving wordt. Op het moment dat een toerist denkt dat het een beproeving gaat worden, denken ze wel twee keer na, aldus Smulders.

Om de heropstart van het toerisme te vergemakkelijken en in overeenstemming met de huidige gezondheidssituatie zal Spanje reizigers uit landen van de Schengenzone niet langer aan gezondheidscontroles onderwerpen.