Twee bendes opgerold die migranten vervoerden naar de Canarische Eilanden

Geschreven op 07/06/2022De politie heeft acht daders gearresteerd in Las Palmas, Murcia, Cádiz en Vizcaya, behorende tot twee bendes die migranten hebben overgebracht naar de Canarische Eilanden. In totaal zouden er 204 migranten aangekomen zijn in 5 boten op Lanzarote en 6 boten op Fuerteventura, die gemiddeld 3.000 euro per reis moesten betalen.

Met deze overtochten heeft het criminele netwerk naar schatting meer dan 600.000 euro verdiend, zoals gisteren werd gemeld door de Nationale Politie van de Canarische Eilanden.

De twee criminele organisaties waren perfect gestructureerd en onderling verbonden en opereerden vanaf de Marokkaanse kust tot aan de Canarische Eilanden. De Nationale Politie kon precies in kaart brengen hoe deze bendes handelden, de rollen die hun leden speelden, wie de leiders waren, de gebruikte routes, de vertrekpunten en de bedragen die aan de migranten werden aangerekend voor hun overtocht naar Spanje.

Nadat al het bewijsmateriaal was verzameld werden er door bijna 100 politieagenten verschillende huiszoekingen uitgevoerd in Cádiz, Murcia en Lanzarote waarbij belangrijke informatie en documentatie met betrekking tot de economische transacties in beslag werd genomen.