Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Woensdag 8 juni

Geschreven op 08/06/2022Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft sinds afgelopen vrijdag één positief geval bevestigd van apenpokken en meldt dat er nog vijf worden onderzocht. Dit betekent dat er in totaal 17 bevestigde gevallen zijn op de Canarische Eilanden, 12 op Gran Canaria en 5 op Tenerife.

Een 25-jarige man is overleden nadat hij maandagmiddag per ongeluk in een ravijn was gevallen in de calle José Manuel Motas-Pérez op Gran Canaria. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze alleen zijn dood bevestigen ten gevolge van de zeer ernstige verwondingen.

De brandweer heeft maandagavond opnieuw een brand moeten blussen vanwege het verbranden van afvalcontainers in de hoofdstad van Tenerife. Dit is de laatste dagen herhaaldelijk gebeurd, gelukkig was er nu geen materiële schade aan geparkeerde auto’s of bedrijfspanden, zoals eerder wel het geval was. De politie is op zoek naar de dader(s).

Maandag werd bekendgemaakt door het ‘Instituto Nacional de Estadística’ dat er in 2020, het eerste COVID-jaar’ 4.757 bedrijven failliet zijn gegaan op de Canarische Eilanden, dat komt neer op 3,11%. In gans Spanje gingen er 37.858 actieve bedrijven verloren, wat zich vertaalt in een daling van 1,11%.

De huurprijzen stegen in mei met 2,7% op de Canarische Eilanden tot 11 euro per vierkante meter, volgens het laatste prijsrapport van Idealista, waaruit blijkt dat de huurprijzen het afgelopen jaar met 10,7% zijn gegroeid. In heel Spanje werd een stijging van 1,4% geregistreerd ten opzichte van de voorgaande maand.

Wetenschappers hebben plastic gevondenin de maag van 9 van de 10 pijlstormvogels op de Canarische Eilanden. In feite is de populatie van zeevogels sinds 1950 naar schatting met 70% verminderd en tegenwoordig wordt 28% van alle soorten als bedreigd beschouwd.