Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Donderdag 30 juni

Geschreven op 30/06/2022In de afgelopen dagen zijn er overblijfselen gevonden van een vreugdevuur tijdens de ‘Noche de San Juan’ vorige week in het beschermde natuurreservaat Malpaís de Rasca in Palm Mar. Dit is uiteraard verboden en de ‘Fundación Telesforo Bravo Juan Coello’ tilt erg zwaar aan dit voorval en wil dat de daders hiervoor gestraft zullen worden.

Een vierjarige jongen is dinsdag verdronken in een zwembad van een privé-eigendom in de gemeente Los Llanos de Aridane op La Palma. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, konden ze enkel het overlijden bevestigen.

Het scooterbedrijf Bird, met activiteiten in Madrid, Malaga, Alcalá de Henares en Talavera de la Reina, heeft sinds afgelopen maandag 350 scooters ingezet in Santa Cruz de Tenerife. Het nieuwste model, de Bird Three, heeft een snelheidslimiet van 25 km/u. Het is een genoegen om samen te werken met het stadsbestuur van Santa Cruz om een ​​veilig en milieuvriendelijk mobiliteitsalternatief aan te bieden, zo verklaarde de CEO van Bird.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft gisteren een nieuw geval van apenpokken gemeld en zeven andere gevallen zijn nog in onderzoek. Dit betekent dat er sinds het begin van de gezondheidswaarschuwing in totaal 46 gevallen zijn bevestigd, waarvan 33 op Gran Canaria en 13 op Tenerife.

Tenerife beschermt zichzelf tegen bosbranden met meer dan 300 brandweerlieden en drie drones met camera's. Dat meldde de president van Tenerife, Pedro Martín, gisteren en verklaarde dat Tenerife "klaar is" voor deze zomer en dat geen enkel eiland zo’n groot team heeft. De drones zullen vooral ’s nachts worden ingezet om de controles te optimaliseren.

Een uitgebreid onderzoek moet de aanwezigheid van microplastics op de Teide bestuderen. Het Teide Nationaal Park zou, vanwege zijn geografische ligging in de Atlantische Oceaan en grote hoogte, kunnen fungeren als een potentiële gootsteen voor microplastics die daar terechtkomen via de wind of de regen. Recent onderzoek heeft een hoge incidentie van microplastics aangetoond in het noordpoolgebied, de Franse Pyreneeën en in verschillende nationale parken in de Verenigde Staten.

Tijdens het carnaval van afgelopen weekend in Santa Cruz werd er via een speciale schoonmaakoperatie, waaraan 150 arbeiders deelnamen, maar liefst 192.000 kilo afval verzameld.

Canarian Airways, de luchtvaartmaatschappij die wordt gepromoot door 14 hoteliers, heeft haar activiteiten voor onbepaalde tijd opgeschort en heeft ook zijn algemeen directeur ontslagen. Ze geven aan dat het project niet dood is maar dat de huidige situatie "zeer complex" is vanwege de brandstofprijzen en dat er een ‘herdefinitie’ van het bedrijf nodig is.