Geen gebrek aan huurauto’s op de Canarische Eilanden

Geschreven op 30/06/2022


De autoverhuursector in Spanje gaat een zomer tegemoet met een tekort aan voertuigen en met meer vraag dan aanbod, waardoor de prijzen stijgen terwijl bedrijven alle mogelijke strategieën bedenken om hun wagenpark uit te breiden.

Dit gaat van het kopen van gebruikte voertuigen (zelfs geïmporteerde) tot het gebruik van auto's met een aanzienlijk hoger aantal kilometers dan normaal tot het lanceren van een motorfiets-verhuurservice om het gebrek aan auto’s te compenseren.

Deze situatie doet zich daarentegen niet voor op de Canarische Eilanden. Volgens de president van Apeca, Juan Antonio Jiménez, zullen de eilanden deze zomer aan de vraag kunnen voldoen aan betaalbare prijzen. De situatie zal niet zijn zoals vorige zomer toen er een voertuigprobleem was. Vóór de pandemie hadden de Canarische Eilanden een wagenpark van ongeveer 85.000 auto's. Vorig jaar waren er dat nog slechts 30.000 en momenteel zijn er dat 60.000, dus aan de vraag zal worden voldaan, aldus Jiménez.

Jimenez verzekerde dat regio’s zoals de Balearen ernstige problemen zullen hebben door een gebrek aan auto's. Daardoor zijn de huurprijzen fel gestegen, niet alleen door een tekort aan auto's, maar ook door het gebrek aan onderdelen en natuurlijk de inflatie.

Normaal bieden de autoverhuurbedrijven in Spanje ongeveer 820.000 voertuigen te huur aan, terwijl dit deze zomer slechts een half miljoen zal zijn (40% minder).