Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Vrijdag 1 juli

Geschreven op 01/07/2022De Canarische president, Ángel VíctorTorres, bedankte de voorzitter van de Spaanse voetbalbond Rubiales voor zijn bezoek aan de Canarische Eilanden en was hoopvol en optimistisch over de mogelijkheid dat Spanje en Portugal aangewezen zouden kunnen worden om het WK 2030 te organiseren. Torres acht het van essentieel belang dat de Canarische Eilanden zich beschikbaar stellen aan de Spaanse voetbalbond en stellen Gran Canaria voor als gastheer voor dit WK.

Het Ministerie van Toerisme van de Canarische Eilanden ontvangt voor de periode 2021-2026 ongeveer 332,8 miljoen euro uit de "Next Generation"-fondsen van de EU voor de ontwikkeling van tien programma's die tot doel hebben de toeristische bestemming van de eilanden te verbeteren. Het doel is de ontwikkeling van een duurzaam en veerkrachtig toerismemodel; de digitale transformatie van toeristische bestemmingen en bedrijven; de bevordering van het concurrentievermogen door de ontwikkeling van het toeristisch product; de bevordering van de Canarische industrie en de versterking van de commerciële en toeristische sector van de Canarische Eilanden.

De zomer is net begonnen en Siam Park herbegint in juli en augustus met de befaamde ‘Siam Nights’, elke vrijdag en zaterdag van 20.00 uur tot 24.00 uur. De bezoekers kunnen er genieten van livemuziek terwijl ze de spanning ervaren op de attracties. Het is in de vorige edities een succes gebleken waar tienduizenden jongeren en hele gezinnen op unieke wijze van hebben kunnen genieten.

Agenten van de Guardia Civil van de Natuurbeschermingsdienst (Seprona) hebben in Santa Cruz de Tenerife in totaal 1.350 kilo groenten en fruit in beslag genomen bij een controle. Zo konden de agenten tijdens de inspecties verifiëren dat de goederen niet over de nodige fytosanitaire certificeringen beschikten. Daarom was het onmogelijk om de oorsprong van het voedsel te bewijzen dat als belangrijkste doel heeft om een ​​veilige voedselconsumptie te garanderen.

Een 50-jarige man is donderdagmorgen zeer ernstig gewond geraakt bij een motorongeluk in de calle San Sebastián in de gemeente Adeje. De man werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis in het zuiden van Tenerife.

De Universiteit van La Laguna neemt samen met de Universiteit van Virginia Tech (VS) deel aan een NASA-project voor de analyse van de luchtmassa's in de Sahara, dat onder andere zou toelaten om de waarschuwingssystemen te perfectioneren om de komst van de calima’s nog beter te kunnen voorspellen.