Commotie over een video van het sportmerk Asics, opgenomen op de Teide

Geschreven op 02/07/2022Ter promotie van hun nieuwste sneakers heeft Asics een video opgenomen in het ‘Reserva Natural Especial de Chinyero’, een beschermd natuurgebied rond de Teide, waarin te zien is hoe mensen de berg op- en afrennen. De video is viraal gegaan op de sociale netwerken en bij milieuactivisten in het verkeerde keelgat geschoten vanwege de schade die dit soort praktijken aan het landschap toebrengen.

De controverse heeft zo'n omvang dat Asics de afgelopen uren de advertentie van zijn sociale netwerken heeft verwijderd nadat tal van mensen hen had bekritiseerd omdat ze de video hadden opgenomen in een beschermd natuurgebied van grote geologische waarde.

De ‘Fundación Telesforo Bravo Juan Coello’, een organisatie die zich toelegt op de bescherming en het behoud van de natuur, zei hierover het volgende: Er moeten snel meerdere controles komen. Het voorval met Asics geeft de mensen het gevoel dat ze in het Teide Nationaal Park kunnen doen wat ze willen, zonder dat er sancties volgen.

Evenzo willen de milieuactivisten dat het bedrijf een forse boete krijgt, een idee dat wordt gedeeld door Adrián Flores, een milieuactivist gespecialiseerd in terrestrische biodiversiteit en instandhouding. Op zijn Twitter-account vroeg hij zich af hoe zwaar Asics hiervoor zal worden bestraft als ze geen officiële toestemming hadden om deze opnames te maken.