Maaltijdkaarten voor de Canarische leerlingen

Geschreven op 02/07/2022Het ministerie van Onderwijs van de Canarische Eilanden is gisteren begonnen met de distributie van 14.678 maaltijdkaarten waarmee het de families wil helpen in een kwetsbare, economische situatie.

Dit is een initiatief dat voor het derde achtereenvolgende jaar wordt uitgevoerd. De financiële steun bedraagt ​​120 euro per maand per leerling om voedsel te kopen in juli en augustus, een periode waarin de schoolkantines gesloten zijn vanwege de vakantie. Het saldo van de kaart kan worden gebruikt voor een of meerdere aankopen in kleine en grote voedingswinkels.

Het doel is dat elk kind tenminste 1 warme maaltijd per dag heeft. Het gaat om een ​​totale investering van 3.558.720 euro. De minister van Onderwijs, Manuela Armas, benadrukte dat de zorg voor het welzijn van de studenten op de Canarische Eilanden niet ophoudt bij het begin van de vakantie. De overheid is er zich van bewust dat de schoolresultaten en de sociaaleconomische situatie van gezinnen samenhangende factoren zijn.