Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Dinsdag 5 juli

Geschreven op 05/07/2022De prijs van huurwoningen op de Canarische Eilanden is in het tweede kwartaal met 5,8% gestegen tot 11,1 euro per vierkante meter, zo blijkt uit een maandag gepubliceerd rapport van het vastgoedportaal Idealista. De prijs stijgt met 5,7% in de provincie Las Palmas naar 11,8 euro en 5,3% in Santa Cruz de Tenerife naar 10 euro.

Het aantal werklozen op de Canarische Eilanden is in de maand juni met 3.498 personen verminderd tot 190.244, volgens de gegevens van het ministerie van Arbeid.

De Canarische minister van Volksgezondheid, Blas Trujillo, heeft gisteren toegegeven dat de nieuwe varianten van COVID-19 heel besmettelijk zijn, maar voorlopig worden er geen aanvullende maatregelen genomen. Hij beveelt echter wel het gebruik van maskers aan in gesloten ruimtes.

Tenerife recycleerde vorig jaar slechts 3% van het organisch afval, terwijl de rest werd afgevoerd naar het ‘Complejo Ambiental de Arico’. Met de nieuwe afvalwet, die is goedgekeurd door het Spaanse congres, zal het eiland vóór 2025 55% moeten recycleren en tien jaar later 65%, als het de Europese boetes wil vermijden zoals voor de lozingen in zee.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) heeft voor deze week hitte en calima op de Canarische Eilanden aangekondigd. Vanaf vandaag wordt de calima vooral verwacht op de oostelijke eilanden en de temperaturen zullen stijgen tot 29°C in de provincie Santa Cruz de Tenerife.

ALDI opent op 13 juli zijn eerste vier winkels op de Canarische Eilanden, twee op Tenerife in San Cristóbal de La Laguna en Arafo en twee op Gran Canaria in Las Palmas de Gran Canaria en Telde. In de maand augustus worden er nog eens vier winkels geopend, allemaal op Tenerife. Het bedrijf zal in zijn nieuwe vestigingen bijna 330 producten van Canarische oorsprong aanbieden, zoals verse producten, zuivelproducten, dranken, diepvriesproducten en cosmetica van meer dan 40 Canarische producenten. In feite zal 20% van het ALDI-assortiment op de Canarische Eilanden afkomstig zijn van lokale leveranciers.

De Cabildo wijst bijna 86 miljoen euro toe om de wegen van Tenerife te onderhouden en te verbeteren. De minister van Wegen, Enrique Arriaga, geeft aan dat met het contract 826 kilometer van het wegennetwerk onder handen zal worden genomen en dat permanente actie door gespecialiseerde teams is gegarandeerd.

Een lokale politieagent uit Arona is aangeklaagd voor het afpersen van toeristen. Er loopt momenteel een onderzoek naar fraude en omkoping na een klacht van een buitenlander. Vermoedelijk vroeg de agent geld aan jonge toeristen die onder invloed waren van alcohol of drugs onder het voorwendsel geen sanctie op te stellen.