Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Woensdag 6 juli

Geschreven op 06/07/2022Een protestkaravaan van ongeveer 20 langzaam rijdende auto’s op de Teide heeft zondag voor de nodige verkeersproblemen gezorgd en enkele personen klommen zelfs op het dak van het bezoekerscentrum om kritiek te uiten op het nieuwe masterplan voor het gebruik en beheer van het Teide Nationaal Park.

Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) heeft een aanzienlijke temperatuurstijging aangekondigd voor de Canarische Eilanden voor de komende dagen. De temperaturen zullen geleidelijk oplopen tot zondag en het is niet uitgesloten dat deze op sommige plaatsen de 40°C kunnen overschrijden.

Het ‘parque de La Gesta’ is het grootste speelpark van de Canarische Eilanden en werd maandag geopend in Santa Cruz. Het park, met een capaciteit tot 480 kinderen, heeft meer dan 20 speeltoestellen waaronder boten, roeiboten, schommels, glijbanen en zelfs een telescoop.

La Gomera is het enige eiland van de Canarische Archipel waar het ‘Europees Handvest voor Duurzaam Toerisme’ is geïmplementeerd. Het is een methode en een vrijwillige verbintenis om de principes van duurzaam toerisme toe te passen en begeleidt beheerders van beschermde natuurgebieden en bedrijven om hun strategieën op een participatieve manier te bepalen.

De ‘Tenerife Lan Party’ (TLP) werd afgelopen weekend opnieuw georganiseerd in Santa Crzuz na twee jaar onderbreking door Corona. Dit massale evenement brengt duizenden mensen samen die geïnteresseerd zijn in nieuwe technologieën op verschillende gebieden, van nieuwe trends tot videogames, maar ook E-Sports en role-playing games.

Het toerisme op La Graciosa laat cijfers optekenen die beter zijn dan in 2019 vóór de pandemie en het is een trend die ook deze zomer doorzet. De terrassen zitten vol en er is een groot aantal bezoekers op het eiland. De toerisme- en werkgelegenheidsgegevens op La Graciosa zijn dit jaar aanzienlijk verbeterd in vergelijking met twee jaar geleden.

‘Volcán de Tajogaite’, dat wordt de naam van de vulkaan op La Palma die op 19 september 2021 in de uitlopers van de ‘Cumbre Vieja’ uitbarstte. 35,6% van de 4.300 deelnemers koos voor deze naam terwijl 22,1% koos voor Tagojaite.