De DIARIO prijst de voortreffelijkheid van de gastronomie op de Canarische Eilanden

Geschreven op 06/07/2022De prijsuitreiking van de ‘XXXVII Gastronomy Awards DIARIO DE AVISOS’ vond maandagavond plaats in het Auditorio te Santa Cruz. Deze onderscheidingen, uitgereikt door de FUNDACIÓN DIARIO DE AVISOS, hebben als doel het werk, de toewijding, de inspanning en het talent te erkennen van die mensen en bedrijven die elke dag worstelen om vooruit te komen in deze sector die zwaar is getroffen door de COVID-pandemie, en daarbovenop nog de oorlog, de inflatie en het gebrek aan personeel.

Gastronomie is een van de pijlers van onze economie, zo verklaarde de voorzitter van de ‘Grupo Plató del Atlántico y la Fundación DIARIO DE AVISOS, Lucas Fernández, die de honderden aanwezigen toesprak. En de prijsuitreiking in het Auditorio van Tenerife had iets speciaals. Niet alleen vanwege het hoge niveau van de winnaars, maar omdat het opnieuw een face-to-face gebeuren was na twee jaar pandemie.

Hoewel de gezondheidscrisis slechts een van de uitdagingen is waarmee deze sector sinds het noodlottige 2020 te maken heeft gehad, zijn er ook nog de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie, het gebrek aan personeel en de belastingen. Factoren die ertoe hebben geleid dat veel restaurants hun deuren hebben gesloten of ernstige moeilijkheden hebben ondervonden om ze open te houden, aldus Fernández.

Ondanks het vele, negatieve nieuws was de prijsuitreiking alles behalve een saaie bedoening en het bleek duidelijk dat er een gezonde concurrentie bestaat en een enorm groot verlangen om het duurzame en creatieve ecosysteem, dat kenmerkend is voor de Canarische Eilanden, in stand te houden.

De volgende prijzen werden toegekend:

Premio Manuel Iglesias aan Erlantz Gorostiza (M.B)

Premio Mejor Cocina Internacional aan restaurante Kiki

Premio Mejor Restaurante Nacional aan La Tasquita de Enfrente, van Juan López Bedmar.

Premio Mejor Restaurante #CONSUME CANARIO, Taste 1973

Premio Mejor Labor en Vinos aan Bodega Los Loros

Premio Mejor Labor en Repostería aan Alejandra Hernández Díaz (El Aderno)

Premio Mejor Restaurante Tradicional aan La Posada

Premio a la Difusión de la Gastronomía aan Pablo Albuerne (Gipsy Chef).

Premio Cocina sin Combustión aan Umiaya x Germán Ortega in Maspalomas (Gran Canaria).