Verkeersongevallen met motorfietsen blijven toenemen op Tenerife

Geschreven op 06/07/2022De trend wijst op een toename van de aankoop van tweewielige voertuigen maar op hun beurt nemen ook verkeersongevallen met motorfietsen en scooters toe.

Afgelopen weekend werden opnieuw minstens twee nieuwe verkeersongevallen met motorfietsen gemeld. Zo raakte een 33-jarige motorrijder zwaargewond in Arona en een 24-jarige man liep een ernstige heupkwetsuur op in El Rosario.

Opgemerkt moet worden dat de verkoop van tweewielige voertuigen de afgelopen maanden met 55,39% is gestegen maar dat de verkeersongevallen van dit type op Tenerife ook zijn toegenomen.

De bevolking gaat op zoek naar oplossingen om de verkeersproblemen te verlichten die het eiland Tenerife op vele plaatsen heeft.

Als een weerspiegeling hiervan wordt de autosector op gans de Canarische Eilanden getroffen door dalende verkoopcijfers en zijn in de statistieken de stijgende cijfers in de verkoop van motorfietsen duidelijk merkbaar maar spijtig genoeg ook het aantal verkeersongevallen waarbij motorfietsen zijn betrokken.