Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Vrijdag 8 juli

Geschreven op 08/07/2022Exceltur verwacht aanzienlijke chaos op de luchthavens tijdens de zomer, vooral die met het grootste aantal Britse toeristen zoals de Canarische luchthavens van Tenerife en Gran Canaria, evenals Madrid-Barajas. Vooral omdat de Britten na de Brexit de paspoortcontroles moeten passeren, een langzamere procedure dan voor EU-burgers.

Een 64-jarige man is overleden na een val van een trap in een winkelcentrum in Mogán op Gran Canaria. De hulpdiensten hebben getracht het slachtoffer te reanimeren maar spijtig genoeg zonder succes.

De burgemeester van Santa Cruz de Tenerife, José Manuel Bermúdez, sprak gisteren zijn verwondering uit dat de hoofdstad van Tenerife niet is opgenomen in de lijst van steden die door de regering van Spanje zijn voorgesteld om bijeenkomsten van de Europese Unie te houden in de tweede helft van 2023, wat samenvalt met het Spaanse voorzitterschap van de EU. Bermúdez legde uit dat hij vandaag een brief naar de Spaanse regering zal sturen waarin hij eist te worden opgenomen in deze lijst.

Een 59-jarige man heeft verschillende verwondingen opgelopen nadat hij in een ravijn was gevallen in Santiago del Teide. Hij moest gered worden door de GES-helikopter en werd in een ambulance overgebracht naar Hospiten Sur.

Het provinciaal parket van Santa Cruz de Tenerife eist een gevangenisstraf van zeven jaar en negen maanden voor een man die beschuldigd wordt van drugshandel en voor het mishandelen en bedreigen van twee agenten in La Orotava. Bij een autocontrole vonden de agenten cocaïne waarop de dader de agenten aanviel en riep: "Jij bent dood en je kinderen ook." Eén van de agenten liep zware verwondingen op en is zeven maanden werkonbekwaam.

Vijf EF-18M Hornet gevechtsvliegtuigen van de ‘Ala 15 de Zaragoza’ hebben een week lang nachttrainingen uitgevoerd op de Canarische Eilanden, samen met de F-18's van de ‘Ala 46’, die verantwoordelijk zijn voor de verdediging van het Canarische luchtruim.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden registreerde sinds dinsdag vier nieuwe gevallen van apenpokken en één geval wordt nog onderzocht. Sinds het begin van de afkondiging van de gezondheidswaarschuwing zijn er ondertussen 66 bevestigde gevallen van apenpokken op de eilanden, waarvan 43 op Gran Canaria en 23 op Tenerife.

4 tandtechnische laboratoria werden gesloten op Tenerife nadat een onderzoek had uitgewezen dat er tandheelkundige diensten werden verleend zonder de vereiste kwalificaties en vergunningen. Het gaat om laboratoria in Cabo Blanco, Taco, La Orotava en Los Realejos waar de Guardia Civil onverwachte inspecties heeft uitgevoerd.