Meer controles op elektrische steps in de toeristische zones van Tenerife

Geschreven op 08/07/2022Met de komst van de zomer intensiveert de lokale politie het toezicht op elektrische steps in de toeristische zones in het zuiden van het eiland om de veiligheid van de voetgangers te garanderen en te voorkomen dat de steps de openbare weg blokkeren.

Een paar weken geleden kondigde Arona aan dat het in de afgelopen 6 maanden honderd van deze voertuigen van zijn straten had verwijderd en ook Santiago del Teide heeft ondertussen meer dan dertig scooters van de openbare weg weggehaald wegens het plegen van verschillende overtredingen zoals verkeerd parkeren op de voetpaden of op parkeerplaatsen gereserveerd voor personen met een beperkte mobiliteit of op laad- en losplaatsen.

Emilio Navarro van de gemeenteraad van Santiago del Teide bevestigde dat het toezicht en de controles werden verscherpt, zowel voor particuliere gebruikers als verhuurbedrijven, gezien de toenemende aanwezigheid van deze voertuigen in de openbare ruimte. Het doel is een perfecte harmonie te vinden tussen deze elektrische steps, het gewone wegverkeer en de voetgangers.

In Arona, net als in andere gemeenten in het zuiden van Tenerife, zijn de afgelopen maanden de klachten van inwoners en toeristen toegenomen, vooral in Los Cristianos en Playa de Las Américas, gebieden waar de taxisector zelfs zijn onbehagen heeft geuit over de verspreiding van dit vervoermiddel.

Arona verhoogde de waakzaamheid na een aanrijding op de Paseo de Las Vistas in Los Cristianos waarbij een tachtigjarige voetganger om het leven kwam en ook in Adeje werden de controles op deze voertuigen opgevoerd.

Ondertussen is het gemeentebestuur bezig aan het opstellen van een ‘Plan voor Duurzame Stedelijk Mobiliteit, dat naar verwachting in de komende maanden zal worden afgerond.