600 woningen op La Palma binnen het jaar voor de getroffen families

Geschreven op 12/07/2022Het doel van de overheid is om in het eerste jaar na de uitbarsting van de Cumbre Vieja-vulkaan ongeveer 600 flats, modulaire en houten huizen op te leveren, waarmee de Canarische regering vrijwel alle vraag naar huisvesting dekt voor de zwaarst getroffen families.

Dit werd maandag meegedeeld door de regionale regering ter gelegenheid van het bezoek van de Canarische president, Ángel Víctor Torres, en de minister van Huisvesting, Sebastián Franquis, aan de werkzaamheden van de bouw van de eerste 20 modulaire woningen in Llanos de Aridane. Franquis is verantwoordelijk voor de urbanisatie- en installatiewerkzaamheden van de 121 modulaire huizen in de gemeenten Los Llanos en El Paso.

Er worden 116 appartementen voorzien, er zullen 186 modulaire en houten huizen worden gebouwd en nog eens 325 wooneenheden worden gehuurd. Dat brengt het totaal op meer dan 600 woningen. Het ‘Instituto Canario de Vivienda’ (Icavi) vertrouwt erop dat de modulaire huizen in september kunnen worden opgeleverd.