Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zaterdag 16 juli

Geschreven op 16/07/2022De Canarische Eilanden registreerden in mei 2.780 woningverkopen, wat 55,6% meer is dan in mei 2021. Dit is de op twee na hoogste stijging van alle autonome gemeenschappen en boven het Spaanse gemiddelde dat vastgesteld werd op 27,7%.

De Guardia Civil heeft gisteren melding gemaakt van de arrestatie van een havenarbeider op de Canarische Eilanden in de haven van La Luz de Las Palmas voor drugshandel, aangezien hij probeerde 13 kilo cocaïne mee te nemen die in een container verstopt zaten met een marktwaarde van ongeveer 468.000 euro.

De nationale politie heeft een van de meest gezochte voortvluchtigen op Tenerife gearresteerd. De 33-jarige man heeft reeds 33 veroordelingen op zijn naam staan wegens diefstallen met geweld en mishandeling, zowel op Tenerife als op Gran Canaria.

Een 4-jarig meisje en een vrouw, die donderdagavond door Salvamento Marítimo dood werden aangetroffen in een rubberboot op ongeveer 55 kilometer van Lanzarote, werden volgens hun medepassagiers vertrappeld bij het instappen toen ze werden betrapt door een Marokkaanse politiepatrouille. Buiten de twee lichamen bevonden zich in de boot nog 48 migranten waarvan 39 mannen en 9 vrouwen.

Op de Canarische Eilanden wordt een weekend van hitte en calima verwacht. Het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) voorspelt temperaturen tot 32°C in het zuiden van Gran Canaria en in de hoofdstad van Tenerife en in het zuiden zou het kwik maximum oplopen tot 30°C.

De lokale politie van Santa Cruz de Tenerife meldde gisteren dat een vrouw is gestorven door verdrinking aan het strand van Las Teresitas. Het gezondheidspersoneel heeft nog getracht haar te reanimeren maar spijtig genoeg zonder succes.

Voor het eerst traden de Pet Shop Boys op op de Canarische Eilanden. Voor deze langverwachte première kozen ze Puerto de la Cruz op Tenerife uit, met een concert dat hoort bij hun Dreamworld-tour. Het was dan donderdagavond ook enorm genieten voor de vele fans.

Coca-Cola Europacific Partners Iberia (CCEP) heeft 115 elektrische hybride voertuigen van het merk Toyota Corolla Electric Hybrid opgenomen in zijn commerciële vloot in Spanje, waarvan bijna de helft zal worden verdeeld over alle eilanden van de Canarische archipel.

Bahía del Duque biedt tussen 28 en 31 juli een 'pack' aan voor het concert van Alejandro Sanz op Tenerife. De promotie, exclusief voor bewoners, omvat drie overnachtingen in een tweepersoonskamer met uitzicht op de tuin, ontbijt en twee tickets voor de VIP-zone van de golfbaan Costa Adeje.

De regio rond de vulkaan op La Palma blijft een onherbergzame plaats ondanks het feit dat er maanden zijn verstreken na het einde van de uitbarsting. Er komen op bepaalde plaatsen nog steeds veel gassen vrij die erg gevaarlijk zijn voor de mens.