77 begeleide routes op Tenerife waar je als resident gratis aan kunt deelnemen

Geschreven op 16/07/2022De Cabildo van Tenerife lanceert voor het tweede opeenvolgende jaar de campagne ‘Tenerife is van jou’ (Tenerife es tuya), gericht op de residenten, waarbij gratis rondleidingen en activiteiten worden aangeboden in de historische centra en de natuurgebieden van het eiland.

In totaal zullen 77 verschillende routes en activiteiten worden georgeniseerd, waaraan naar verwachting zo'n 1.500 mensen zullen deelnemen, zo meldde de Cabildo gisteren in een verklaring. Vorig jaar werden er zo'n dertig routes georganiseerd waaraan 500 mensen deelnamen.

Gisteren, vrijdag 15 juli, opende de inschrijvingsperiode voor de eerste activiteiten via de website https://www.tenerifeestuya.com/ die wekelijks zal worden bijgewerkt met nieuwe routes en acties.

Geïnteresseerden kunnen kiezen tussen wandeling in het Parque Rural de Anaga, Parque Rural de Teno of het Parque Nacional del Teide, naar de sterren gaan kijken of een dag doorbrengen op de tokkelbanen van het Forestal Park (La Esperanza).

Men kan zich ook inschrijven voor thematische, culturele rondleidingen in de noordelijke en zuidelijke gemeenten en steden van Tenerife.

Bovendien bevatten veel van deze rondleidingen lunches of proeverijen van lokale producten en demonstraties van traditionele activiteiten.

De activiteiten hebben vooral plaats in de weekends om de burgerparticipatie te bevorderen.