Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Woensdag 20 juli

Geschreven op 20/07/2022‘New York, de stad die nooit slaapt’, zal het thema zijn van het Carnaval in Santa Cruz in 2023 dat zal plaatsvinden tussen 20 januari en 26 februari. Dit is het resultaat van de online stemming georganiseerd door het stadsbestuur van de hoofdstad.

7 maanden na het einde van de uitbarsting van de vulkaan op La Palma is er nog steeds gloeiende lava te zien in sommige ventilatie-openingen van de krater, zo meldde het ‘Instituto de Volcanología de Canarias’ (Involcan) gisteren.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden activeert tussen 19 en 23 juli waarschuwingen voor gezondheidsrisico's vanwege de hoge temperaturen op de Canarische Eilanden. Oranje waarschuwing  (gemiddeld risico) op Tenerife tussen 20 en 22 juli in Arona, Granadilla de Abona en San Miguel de Abona.

De Nationale Politie heeft een man en een vrouw, met eerdere veroordelingen, gearresteerd voor een overval met geweld op een boerderij in de gemeente Los Realejos (Tenerife). Ze gingen aan de haal met 600 kilogram avocado’s nadat ze werden betrapt door de eigenaar. Maar via een nauwkeurige omschrijving konden de daders vrij vlug worden ingerekend.

Binter lanceert een nieuwe ‘Bintazo’ naar zijn nationale en internationale  bestemmingen waarmee u tot 1 augustus tickets tegen gereduceerde prijzen kunt kopen om tussen 1 oktober en 30 november te reizen. Mensen die hiervan willen profiteren, kunnen tickets kopen via de verschillende verkoopkanalen van het bedrijf: www.bintercanarias.com - de Binter-app, via de telefoon 922/928 32 77 00, de reisbureaus en de kantoren op de luchthavens.

De minister van toerisme van de Canarische Eilanden, Yaiza Castilla, hoopt het jaar af te sluiten met meer dan 14 miljoen toeristen en verklaarde dat de uitgaven van de bezoekers meer dan 17.000 miljoen euro zullen bedragen.

Deutsche Bank heeft een lening van 100 à 150 miljoen euro verstrekt aan Naviera Armas Trasmediterránea nadat SEPI eind juni overheidssteun aan het Canarische bedrijf had geweigerd. De bank heeft vertrouwen in de toekomst van Naviera Armas, dat vóór de pandemie in een crisis belandde.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft sinds vrijdag drie nieuwe gevallen van apenpokken geregistreerd en twee zijn nog in onderzoek. Sinds het begin van de gezondheidswaarschuwing zijn er ondertussen 90 bevestigde gevallen, waarvan 61 op Gran Canaria, 27 op Tenerife en 2 op Fuerteventura.

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van de Cabildo de Tenerife, Javier Parrilla, presenteerde gisteren de nieuwe ontwikkelingsstrategie voor de insulaire bijenteelt. Het is een programma van maatregelen waarmee het wil inspelen op de structurele en gezondheidsproblemen van de sector, de professionalisering, het behoud van bestuiverspopulaties en hun leefgebieden en het bevorderen van onderzoek. Een bijeenkomst waarin ook werd verzocht om het aantal toegestane bijenkorven van 1.500 naar 3.000 op te trekken.