Bosbrand op Tenerife kon worden gestabiliseerd

Geschreven op 25/07/2022


De bosbrand op Tenerife die afgelopen donderdag uitbrak in het noorden van het eiland en vijf gemeenten treft, namelijk La Orotava, Los Realejos, San Juan de la Rambla, La Guancha en Icod de los Vinos, is nog steeds actief. Belangrijk nieuws vanmorgen was dat de brand zich in een stabilisatiefase bevindt, maar zeker nog niet onder controle is.

Dit werd aangekondigd door de president van de Canarische Eilanden , Ángel Víctor Torres, die voor de media verscheen na het bijwonen van de technische coördinatievergadering deze ochtend.

De president heeft benadrukt dat door de bluswerken die 's nachts zijn uitgevoerd, noch het getroffen gebied van 2.700 hectare is toegenomen, noch de omtrek die 27 kilometer bedraagt. Ongeveer 130 brandweerlieden hebben keihard gewerkt om het vuur te stabiliseren.

Torres waarschuwde echter wel dat de stabilisatiefase niet betekent dat de brand volledig onder controle is en dat nog altijd de kans bestaat dat het vuur terug oplaait. Daarom wordt er vandaag met man en macht verdergewerkt om zo snel mogelijk te kunnen zeggen dat we in de controlefase zetten, zo besloot Torres.