Weersverandering op de Canarische Eilanden vanaf morgen

Geschreven op 27/07/2022


De temperaturen zullen morgen donderdag op de Canarische Eilanden eindelijk dalen, uitgaande van een verandering in het weer en met het einde van de hittegolf die ons de afgelopen dagen teisterde.

Zo voorspelt het ‘Agencia Estatal de Meteorología’ (Aemet) dat de temperatuur morgen maximaal tot 29 graden zal oplopen. Bovendien zal er meer bewolking zijn en sterkere wind in het noordoosten en zuidoosten van de meer bergachtige eilanden.

Op Tenerife krijgen we in het noorden vooral in de vroege en de late uurtjes een bewolkte lucht. In het binnenland zullen de temperaturen aanzienlijk dalen tot maximaal 29 graden. Er staat een krachtige wind en mogelijk zeer sterke windstoten uit het noordoosten.

Op La Gomera zal de bewolking overheersen, zij het met duidelijke opklaringen in de centrale uren van de dag. De maximumtemperaturen zullen dalen en er waait een krachtige wind.

Op Gran Canaria zal er enkel wat bewolking zijn in het noorden en vrijwel helder op de rest van het eiland. De temperaturen zullen licht dalen aan de kust maar in het zuiden kunnen ze nog steeds oplopen tot 32°C.