Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Donderdag 28 juli.

Geschreven op 28/07/2022


De Cabildo van Tenerife heeft drie nieuwe drones aangekocht met twee soorten ingebouwde camera's, de ene traditioneel en de andere thermisch, wat bijdraagt ​​aan de controletaken in de bestrijding tegen bosbranden. Deze nieuwe apparatuur heeft onmiddellijk zijn nut bewezen bij de brand in het noorden van Tenerife, vooral bij de controle van de brand ’s nachts en bij abnormale weersomstandigheden overdag.

Een 27-jarige man is gearresteerd door een nationale politieagent, buiten dienst, voor het slaan van zijn 34-jarige vrouw in het uitgaansgebied van San Telmo in Los Cristianos. De dader werd ter beschikking gesteld van de bevoegde justitiële autoriteit en het voorval wordt onderzocht als een nieuw geval van seksistisch geweld op Tenerife.

De gerechtelijke politie van Las Palmas heeft in de wijk San Juan in Las Palmas twee mensen tussen de 43 en 51 jaar gearresteerd, van wie een met een strafblad, voor drugshandel. Bij twee huiszoekingen werden maar liefst 1.424 kilogram hasj in beslag genomen, zo'n 2.000 euro in contanten, naast gereedschappen voor de bereiding en de distributie van de verdovende middelen.

De gemeenteraad van Guía de Isora meldde gisteravond dat er een brand was uitgebroken in het centrum van het dorp. Gelukkig was het vuur snel geblust door de vrijwillige brandweerlieden. Gezien de hoge temperaturen en met een brand in het noorden van het eiland rekent het gemeentebestuur op de verantwoordelijkheid van de burgers.

Een 29-jarige vrouw is dinsdagavond rond 22.18 uur ernstig gewond geraakt toen ze per ongeluk van een rots enkele meters naar beneden viel in de omgeving van de Avenida Marítima de Punta del Hidalgo in San Cristóbal de La Laguna (Tenerife). Het slachtoffer werd met enkele zeer ernstige verwondingen overgebracht naar het ‘Hospital Universitario de Canarias’.

Binter wordt 20 jaar! De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1989, maar in 2002 kocht een groep Canarische investeerders het van Iberia en werd het een 100% Canarisch bedrijf. Sindsdien zijn er veel dingen veranderd en vandaag de dag ziet het bedrijf er heel anders uit. Onder de paraplu van het merk Binter worden er allerlei activiteiten uitgevoerd van marketing en klantenservice tot vliegtuigonderhoud en de productie en het ontwerp van onderdelen voor de luchtvaart.

De trimaran Bañaderos Express van Fred Olsen Express heeft de ‘Shippax Fast Ferry Award 2022’ ontvangen omwille van zijn duurzaamheid en omdat het een duidelijk alternatief is om het milieuvriendelijkere zeevervoer van de toekomst te consolideren. Het schip vormt daarmee samen met zusterschip Bajamar Express een maatstaf voor duurzame navigatie.

Nee, Arona zal geen boetes opleggen voor het maken van zandkastelen door kinderen op zijn stranden: het is een hoax. Er is duidelijk verwarring ontstaan tussen het maken van zandkastelen door kinderen en het maken van grote zandsculpturen met de bedoeling er geld mee te verdienen.