Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Zondag 31 juli

Geschreven op 31/07/2022


Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden meldt dat sinds de laatste gegevensupdate van afgelopen dinsdag 803 nieuwe besmettingen met COVID-19 werden geregistreerd onder de 60-plussers, de bevolkingsgroep die wordt opgevolgd. Momenteel zijn er  383 personen opgenomen in het ziekenhuis, waarvan 30 op de intensive care en 21 mensen zijn ten gevolge van COVID overleden in de laatste drie dagen.

Het stadsbestuur van Santa Cruz de Tenerife hield gisteren een minuut stiltje ter nagedachtenis aan de 34-jarige vrouw die vrijdag werd vermoord door haar ex-echtgenoot in de Calle Alfaro in de hoofdstad. Tot nu toe werden er in 2022 reeds 26 vrouwen in Spanje vermoord.

De herasfaltering van het wegdek van de TF-1 zal volgende week worden voortgezet tussen Valle San Lorenzo en Los Cristianos.  De werken vinden steeds 's nachts plaats tussen 22 uur en 6 uur om het ongemak voor de chauffeurs tot een minimum te beperken en de veiligheid van de werknemers te bevorderen.

De GES-helikopter heeft gisteren twee wandelaars van 34 en 31 jaar oud met gezondheidsproblemen gered in de omgeving van de Teide-kabelbaan op Tenerife. Ze kregen de eerste zorgen toegediend door het Rode Kruis en moesten uiteindelijk niet worden opgenomen in het ziekenhuis.

Het centrale plein van El Médano was gisteren opnieuw gastheer van het gastronomische festival 'Sensaciones, Sabores de Verano', na een pauze van 2 jaar als gevolg van de pandemie. Duizenden mensen kwamen naar de kust waar tussen 09:00 en 14:00 uur een markt met lokale producten werd gehouden en vanaf 18 uur konden de bezoekers genieten van de beste tapas voor een prijs van 1 ,2 of 3 euro. De avond werd feestelijk afgesloten met muzikale optredens van Los Vándalos en Aparranda2.

De Canarische Eilanden registreren momenteel 949.900 personen die aan het werk zijn. Met deze cijfers daalt de werkloosheid naar 17,76 procent van de actieve bevolking, dat is het laagste niveau sinds het derde kwartaal van 2008, toen dat 17,36 procent bedroeg. De jeugdwerkloosheid op de Canarische Eilanden (jongeren tussen de 16 en 25 jaar) blijft echter dramatisch hoog.

Tenerife organiseert in november de ‘Ride Like a Pro Gran Fondo Giro d’Italia’, een wielerevenement dat renners en rensters van het Europese continent naar het eiland zal brengen. De directrice van de Dienst Toerisme van het eiland, Laura Castro, benadrukt hoe belangrijk het is dat Tenerife een evenement met deze kenmerken organiseert. De wedstrijd zal een uitstekende promotie voor Tenerife zijn als een bestemming voor fietsbeoefenaars, aldus Castro. Er worden 2 ritten georganiseerd waarvan de eerste van 94 kilometer op 19 november en de tweede rit van 107 kilometer op 20 november.

Volgens de gegevens van het ‘Instituto Nacional de Estadística (INE) wonen er per 1 januari van dit jaar 2.252.465 mensen op de Canarische Eilanden, waarvan 287.488 buitenlanders zijn.