Dit jaar zijn er reeds 35 personen omgekomen door verdrinking op de Canarische Eilanden

Geschreven op 01/08/2022In de maand juli zijn op de Canarische Eilanden zes doden gevallen ten gevolge van verdrinking en twintig personen raakten gewond waarvan twee zeer ernstig, acht ernstig, vijf matig en 5 licht gewond, zo blijkt uit de laatste gegevens.

Tot 31 juli zijn er dit jaar reeds 35 mensen omgekomen door verdrinking, dat zijn er acht meer dan in dezelfde periode van 2021 en 13 meer dan in 2020. Bovendien werden er vijf slachtoffers geregistreerd met zeer ernstige verwondingen, dertien met ernstige en 27 met matige verwondingen. 13 reddingsacties liepen goed af waarbij de slachtoffers ongedeerd bleven.

Evenzo valt op dat van de overledenen 67 procent buitenlanders waren. 40% van alle overledenen waren volwassenen, 20% was ouder dan 60 jaar en van de overige 40% is de leeftijd niet bekendgemaakt.

Ten slotte vond 77% van de dodelijke verdrinkingen 's middags plaats, 17% 's ochtends en 6% ‘s nachts. 63% van de slachtoffers waren zwemmers, 11 procent vissers, 3% duikers en 9% sporters.

De stranden blijven de omgeving waar de meeste dodelijke ongevallen gebeuren, gevolgd door de havens en kustgebieden, de  natuurlijke zwembaden en de gewone zwembaden.

Het platform ‘Canarias, 1500 Km de Costa’ raadt iedereen aan om altijd de veiligheidsvoorschriften te respecteren wanneer u wilt genieten van zwemmen of watersporten en steeds verantwoordelijk te zijn en met gezond verstand te handelen.