Korte nieuwsitems - Canarische Eilanden - Dinsdag 9 augustus

Geschreven op 09/08/2022De Cabildo van Tenerife heeft gisteren gemeld dat de brandweer een bosbrand in de gemeente Los Realejos op Tenerife snel heeft kunnen stabiliseren. De brand was ontstaan ​​in de omgeving van de bosbrand die in de maand juli in het noorden van Tenerife was uitgebroken en die 2.700 hectare trof.

Het meteorologisch station Tasarte-La Aldea registreerde op 25 juli 45°C, de hoogste temperatuur die de afgelopen maand juli op de hele Canarische Eilanden werd geregistreerd, gevolgd door de 43,4 graden op de luchthaven van Lanzarote, de 41,3 graden in Araya de Candelaria en Mena-Güímar op Tenerife en de 40 graden in Pájara-Morro Jable op Fuerteventura.

Voetbalclub Tenerife (Club Deportivo Tenerife) vierde gisteren zijn 100-jarig bestaan. De blauw-witte vereniging herdacht de gouden jaren met Javier Pérez, Valdano en Heynckes. Tenerife heeft in de loop van zijn geschiedenis geweldige prestaties geleverd, waaronder het spelen van de halve finale in de UEFA-beker en de halve finale van de Copa del Rey. Vorig seizoen miste Tenerife op het nippertje de promotie naar de ‘Primera División’ (hoogste klasse).

De Spaanse staatsveiligheidstroepen onderzoeken minstens 60 klachten over ‘naaldprikken’. Ook op Gran Canaria heeft een persoon een klacht ingediend. De autoriteiten roepen iedereen op om onmiddellijk aangifte te doen wanneer iemand het slachtoffer is van een naaldprik. Vrijwel alle slachtoffer zijn vrouwen.

Agenten van de Nationale Politie hebben een 37-jarige man gearresteerd, met eerdere veroordelingen, voor zeven diefstallen in hotelkamers en appartementen in Adeje, Arona en Los Cristianos.

Goed nieuws voor de Canarische Eilanden: juli was een "zeer natte" maand met geweldige meteorologische gegevens en een geregistreerde regenval van 2,0 mm. Het is daarmee de 7e natste maand juli sinds 1961. Maar er werden in de maand juli ook extreme hoge temperaturen gemeten tot 45°C.

De gevangenissen op de Canarische Eilanden zijn overbevolkt. Met bijna 3.500 gedetineerden eind juni is dit het hoogste cijfer in acht jaar toen er 3.800 personen een straf uitzaten. De Tahíche-gevangenis in Teguise op Lanzarote heeft zelfs een bezettingsgraad van 150% bereikt.

De Cueva del Viento op Tenerife heeft in de eerste zes maanden van 2022 maar liefst 12.380 bezoekers mogen verwelkomen, dat is bijna evenveel als in heel 2021. Het is de langste vulkanische buis van Europa. Van januari tot juni werden er in totaal 947 rondleidingen aangeboden in vier talen, waarvan 458 in het Spaans, 271 in het Engels, 156 in het Duits en 34 in het Frans. Daar komen nog 28 bezoeken van groepen en studenten bij.

In totaal hebben 38.209 Canarische gezinnen de bonus van 200 euro aangevraagd die door de overheid wordt aangeboden om het hoofd te bieden aan de huidige crisis veroorzaakt door de inflatie en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Deze hulp is bedoeld voor kwetsbare gezinnen met een laag inkomen.

Het ministerie van Volksgezondheid van de Canarische Eilanden heeft sinds afgelopen vrijdag drie nieuwe gevallen van apenpokken genoteerd en vier zijn er in onderzoek, waarmee er sinds het begin van de gezondheidswaarschuwing 126 bevestigde gevallen werden geregistreerd.

Afgelopen vrijdag kon een 4-jarig kind op het nippertje worden gered van de verdrinkingsdood in het zwembad van een hotel in Guía de Isora. De redders van het hotel startten onmiddellijk met de reanimatie met succes. Het slachtoffertje werd met spoed overgebracht naar Hospiten Sur.