Meteorenregen op de Teide in de nacht van 12 op 13 augustus

Geschreven op 10/08/2022De minister van Natuur en Milieu, Isabel García van de Cabildo van Tenerife, heeft speciale maatregelen afgekondigd om de veiligheid van de mensen te garanderen die zich in de nacht van 12 op 13 augustus naar het Teide Nationaal Park begeven om de ‘Tranen van San Lorenzo’ of de Perseïden meteorenregen te gaan bewonderen.

Helaas moeten we vermijden dat er een te grote toestroom van mensen in dit beschermde gebied zal plaatsvinden die de meteorenregen willen gaan bekijken. We zullen dan ook speciale maatregelen moeten nemen waaronder de activering van de staatsveiligheidstroepen en -instanties die zullen toezien op de correcte naleving van de toegangsregels in dit beschermde natuurgebied.

Het waarnemen van de Perseïden op de berg Teide is een traditionele activiteit in de zomer, maar dit moet op de meest veilige en respectvolle manier gebeuren voor het natuurgebied. García vraagt de bezoekers om hun gezond verstand te gebruiken en de richtlijnen op de borden en de instructies van het parkpersoneel correct op te volgen.

Gezien de huidige weersomstandigheden is er steeds een groot risico op bosbranden en daarom zullen er extra manschappen worden ingezet op de brandcontroleposten en speciale voertuigen met watertanks zullen uit voorzorg in het Teide Nationaal Park rondrijden.