Gans volgende week feestelijkheden in El Médano

Geschreven op 13/08/2022De 27e editie van ‘La Muestra Folclórica de los Pueblos’ gaat door van 15 tot 21 augustus met internationale groepen uit Colombia en Chili, maar ook met lokale en regionale muziekgroepen zoals Los Sabandeños, die het festival aanstaande maandag om 21.30 uur zullen aftrappen.

Het Departement voor Cultuur en Feestelijkheden heeft een uitgebreid programma opgesteld dat de hele week zal duren en waarin ook belangrijke Canarische, culturele groepen zoals Añate, Orobal en Las Hiedras aan bod zullen komen.

De gemeenteraad nodigt de bevolking uit om het langverwachte festival bij te wonen en wijst op de verschillende aanvullende activiteiten, met voorafgaande inschrijving. Zo zijn er ook de ‘dagen van de Braziliaanse cultuur’ met workshops over cocktails, gastronomie, samba en capoeira in het M3-gebouw, alsook tangocursussen in Hotel Médano.

Zoals reeds gezegd worden de festiviteiten op gang geschoten door Los Sabandeños op maandag en op donderdag vanaf 20.00 uur is het de beurt aan de folkloregroepen van de gemeente om het podium te betreden: Sentir Sureño, Alisios del Sur, Viñático de San Isidro, Guaydil, San Antonio de Padua en Tercera Edad de Granadilla ‘Aires de Abona’.

Op vrijdag vanaf 21.30 uur wordt het internationale spektakel geopend met het Ballet Folklorico de Rancagua uit Chili, het internationale dansgezelschap "Paipa Paipa" uit Colombia en de folkloristische groep Oroval uit La Orotava.

Op zaterdag 20 is er opnieuw een optreden van het Ballet Folklorico de Rancagua uit Chili en het internationale dansgezelschap "Paipa Paipa" uit Colombia en op zondag wordt de feestweek afgesloten met de show "En Blanco y Negro" van de ‘Agrupación Folclórica Añate’ uit Tenerife.