Candelaria verwacht dit weekend 100.000 pelgrims

Geschreven op 13/08/2022Candelaria bereidt zich voor op de komst van meer dan 100.000 pelgrims dit weekend ter gelegenheid van de festiviteiten van de ‘Patrona de Canarias’, die de laatste twee jaar tot een minimum werden herleid vanwege de gezondheidsbeperkingen als gevolg van de pandemie.

Nu is de realiteit gelukkig anders en de ‘Villa Mariana’ kan nu voluit zijn religieuze, culturele en populaire activiteiten laten plaatsvinden, waarvoor de gelovigen van over het hele eiland naar Candelaria zullen afzakken.

Om de massale toestroom van pelgrims vlot te laten verlopen, worden er tot maandag 400 extra veiligheidsmensen ingezet op de verschillende toegangswegen en op de wandelpaden in de bosgebieden, met extra aandacht voor brandgevaar vanwege de hoge temperaturen. De bosbrigades en brandweerlieden worden ondersteund door helikopters die preventieve vluchten zullen uitvoeren.

De burgemeester van Candelaria, Mari Brito, vraagt de mensen om, indien mogelijk, de ​​pelgrimstocht te maken langs de oude weg (TF-28) uit voorzorg en voorzichtig te zijn vanwege het gevaar voor bosbranden. Door de recente bosbranden in Los Realejos en San Juan de la Rambla is de toegang tot sommige wandelpaden verboden. De meeste pelgrims komen echter uit Santa Cruz, La Laguna, Güímar, Arafo, Tacoronte, La Orotava, El Rosario, El Sauzal, La Matanza, La Victoria en Los Realejos. De lokale politie en de Guardia Civil zullen extra manschappen inzetten om toe te zien dat de veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd en dat er geen schade wordt toegebracht aan het beschermde natuurgebied.

Het Rode Kruis zal 70 vrijwilligers inzetten en medische posten opzetten op een aantal strategische punten naast de drie hoofdposten in Candelaria, het Teide Nationaal Park (in de regio die bekend staat als El Filo) en in Arafo.