Palmetum in Santa Cruz ontvangt prestigieuze prijs

Geschreven op 15/08/2022Het Palmetum van Tenerife is een botanische tuin met een oppervlakte van 120.000 vierkante meter gelegen in de wijk Cabo Llanos.​ Een van de dingen die het meest opvallen, zijn de "biogeografische secties", waarin planten en bomen uit bepaalde landen voorkomen.

Over de hele wereld zijn er verschillende botanische tuinen maar we hebben het geluk één van de belangrijkste te kunnen bezoeken op Tenerife.

Het Palmetum van Santa Cruz is door het prestigieuze platform Tripadvisor uitgeroepen tot winnaar van de ‘Travelers' Choice 2022 award’ omdat het in de afgelopen 12 maanden uitstekende beoordelingen heeft gekregen van reizigers uit de hele wereld.

De burgemeester van de stad, José Manuel Bermúdez, is erg verheugd met deze prestigieuze prijs die belangrijk is als internationale promotie en die een erkenning betekent voor deze prachtige botanische tuin.

Sinds de opening in 2014 heeft de tuin zijn positie geconsolideerd als een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad Santa Cruz de Tenerife en ontvangt elk jaar duizenden reizigers die komen genieten van de prachtige botanische collectie en die historische botanische gebeurtenissen hebben kunnen meemaken zoals de recente bloei van de Corypha Umbraculifera (Parasolwaaierpalm), een unieke gebeurtenis op Europese bodem.

De burgemeester benadrukt dat deze prijs ook een erkenning is voor alle inspanningen die de laatste jaren werden geleverd, voornamelijk op het gebied van investeringen en promotie van een park dat uniek is in zijn soort en dat het ‘merk Santa Cruz’ zowel nationaal als internationaal uitdraagt.

De positieve reacties van de bezoekers op een van de meest gebruikte platforms ter wereld hebben van het Palmetum van Santa Cruz opnieuw een toeristische referentie op de Canarische Eilanden gemaakt. Het is een uniek, duurzaam project dat een vuilnisbelt op het eiland heeft omgetoverd tot een prestigieuze tuin die momenteel de beste collectie palmbomen van Europa herbergt.