Tenerife promoot het fietstoerisme met een speciale routekaart

Geschreven op 18/08/2022


De speciale kaart voor de fietsliefhebbers toont de bergpassen, routes en bezienswaardigheden op Tenerife en bevat meer dan 30 bergpassen over het hele eiland met vermelding van de afstand en het gemiddelde stijgingspercentage voor elke pas.

Ook worden de toeristische trekpleisters langs elke route opgesomd zoals in de regio rond Anaga en Teno en natuurlijk het Teide Nationaal Park dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat en garant staat voor een iconische beklimming. 

De directeur van het Departement Toerisme van Tenerife, Laura Castro, wijst erop dat Tenerife een wereldreferentie is geworden voor het wielrennen. Niet alleen omdat trainen op grote hoogte de prestaties van de atleten verbetert, maar ook omdat het de bezoekers in staat stelt de prachtige landschappen te ontdekken.

In 2021 hebben 58.920 personen aangegeven dat ze hebben gefietst op een totaal van 2.320.313 bezoekers, oftewel 2,5% van alle toeristen die Tenerife bezoeken. Castro legt uit dat Tenerife een referentiepunt in Europa is voor zowel amateur- als beroepssporters. En met deze nieuwe ‘fietskaart’ laat het eiland opnieuw zien dat het zich inzet voor de verdere groei van dit duurzaam en gezond toerismemodel.

De troeven van het eiland zijn onder meer een breed en goed onderhouden wegennet. De liefhebbers van deze sport waarderen de mogelijkheid om tot 2300 meter hoogte te kunnen rijden in combinatie met de aangename temperatuur.

Naast amateurwielrenners komen ook bekende profwielrenners elk jaar naar Tenerife als voorbereiding op hun deelname aan evenementen zoals de Ronde van Frankrijk, de Wereldkampioenschappen en de Olympische Spelen.