Herwonnen water op Tenerife voldoet aan alle normen

Geschreven op 19/08/2022Het herwonnen water voor de landbouw op Tenerife voldoet aan alle normen van het Ministerie van Volksgezondheid, zo verklaarde de minister van landbouw, veeteelt en visserij van Tenerife, Javier Parrilla.

Het geregenereerde water dat bij de boeren van Tenerife wordt gedistribueerd voor de irrigatie van hun velden, voldoet aan alle kwaliteitsnormen voor drinkwater die door het Ministerie van Volksgezondheid zijn vastgesteld. De firma Balsas de Tenerife heeft drie analyses laten uitvoeren door een onafhankelijk, gecertificeerd laboratorium.

De monsters zijn genomen op drie verschillende watervoorzieningspunten in het noordoosten van het eiland, met name in Tacoronte, La Laguna en Tegueste en daaruit blijkt dat het aanwezige kwikgehalte minder dan 0,2 microgram per liter bedraagt.

Het herwonnen water van Tenerife heeft zulke lage gehaltes aan zware metalen dat ze niet detecteerbaar zijn en ver onder de limiet voor drinkwater liggen, aldus Parrilla.

Hij is ervan overtuigd dat de strategie voor het gebruik van teruggewonnen en/of ontzilt water bijdraagt aan een grotere energie-efficiëntie, welvaart zal genereren en een fundamentele stap is in de richting van een circulaire economie op het eiland.