Ongeziene kortingen op de bus en de tram in Tenerife

Geschreven op 20/08/2022De Cabildo van Tenerife zal vanaf 1 september een korting van 50% toepassen op de tarieven voor die mensen die regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer, zowel voor de bussen van Titsa als voor de tram.

Zo zal het maandabonnement voor de inwoners van de Canarische Eilanden 19 euro kosten, het tarief voor jongeren, 65-plussers en gehandicapten 15 euro en de 5-rittenkaarten voor de tram 2,50 euro. Ook de sociale passen zullen met de helft in prijs dalen.

Met deze nieuwe tarieven wordt een stijging van het aantal regelmatige gebruikers van 10% tot 15% verwacht. Maandelijks maken gemiddeld zo'n 50.000 abonnementhouders gebruik van het openbaar vervoer op Tenerife. De jongerenkaart is het populairst met 30.687 gebruikers.

De president van het eiland, Pedro Martín, benadrukt dat dit een maatregel is die nog nooit eerder is genomen en waardeert het initiatief van de Spaanse regering om bij te dragen aan de steun voor gezinnen, jongeren, ouderen en gehandicapten. De maatregel beloont ook degenen die regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer en moedigt anderen aan om dit ook te doen.

De Cabildo van Tenerife had, ondanks de stijging van de brandstofprijzen in de afgelopen maanden, waardoor de kosten van het openbaar vervoer zijn gestegen, de tarieven niet verhoogd om de gebruikers niet met extra kosten op te zadelen. Maar met deze extra  tariefverlaging wordt niet alleen het vervoer gemakkelijker en goedkoper maar het zal ongetwijfeld ook nieuwe gebruikers aantrekken die tot nu toe met particuliere voertuigen reisden, aldus Martín.