Playa de Los Patos, één van de mooiste stranden van Tenerife

Geschreven op 24/08/2022De digitale krant El Español publiceerde in haar editie van enkele dagen geleden een reportage over het emblematische strand van Los Patos in de noordelijke gemeente La Orotava. Ondertekend door journaliste Noelia Gómez wordt in het artikel benadrukt dat het "een van de mooiste stranden van de Canarische Eilanden" is.

Voor degenen die het niet kennen, het strand van Los Patos is een wild strand in het noorden van het eiland en een van de beste stranden van Tenerife en de archipel.

In het verslag wordt erop gewezen dat de omtrek van het eiland Tenerife 342 kilometer bedraagt waarvan 67,14 kilometer strand is.

In het noorden van het eiland is de kustlijn wilder en rotsachtiger en op de stranden ligt meestal zwart zand en het is er rustig. Zo ook op Playa de los Patos, een strand vol stenen dat vrij moeilijk toegankelijk is, maar waarvan de schoonheid niet te ontkennen valt. Je kan het strand enkel te voet bereiken, iets om rekening mee te houden als je met kinderen of mensen met beperkte mobiliteit op stap bent. Het is belangrijk om comfortabele schoenen te dragen en voorzichtig te zijn op de wandelweg.

Het is gelegen tussen de stranden van El Bollullo en El Ancón, is meer dan 600 meter lang en bestaat uit zwart vulkanisch zand en voor de rest uit kiezelstenen en rotsen. Het behoort tot de ‘playas nudistas’ van Spanje want naakt zonnen is er toegestaan.

In de reportage staat verder te lezen dat Tenerife ongetwijfeld een van de beste eilanden in Spanje is om te bezoeken en in Europa in het algemeen. Er worden nog enkele andere stranden aangehaald die de moeite waard zijn zoals Las Teresitas (Santa Cruz de Tenerife), Las Américas (Arona-Adeje), Las Vistas (Arona), Los Cristianos (Arona), Diego Hernández (Adeje), Los Guíos (Santiago del Teide), La Tejita (Granadilla de Abona) en El Bollullo (La Orotava).

Er worden ook stranden vermeld voor hondenbezitters die willen genieten van een zomers dagje uit met hun huisdieren zoals El Callao-Las Bajas (Arona), El Puertito de Güimar (Güímar) en El Confital (Granadilla de Abona).