Visbeurs in Los Cristianos op zaterdag 27 augustus

Geschreven op 26/08/2022


Op zaterdag 27 augustus vindt de 8e editie van de Visbeurs plaats in Los Cristianos tussen de Plaza de La Pescadora en de Muelle Viejo, met live muziekoptredens, workshops en tentoonstellingen.

Op de beurs wordt onder andere een tonijn van 50 kilo gefileerd door de vissersgilde ‘Pescadores Nuestra Señora de las Mercedes’ op de oude pier, en je kan er proeven van verschillende recepten en een stoofpot met zeevruchten.

Het doel van de activiteiten is om het belang van de ambachtelijke visserij te benadrukken, evenals de toewijding aan duurzaamheid en het behoud en de promotie van Los Cristianos als zeevarende stad. Men wil de inwoners en de bezoekers bewust maken van de maritieme traditie van Los Cristianos, zijn geschiedenis en immaterieel erfgoed.

De beurs wordt georganiseerd door het departement Promotie van de gemeente van Arona, met de medewerking van de vissersgilde en wordt gesubsidieerd door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij.

De burgemeester van Arona, José Julián Mena, heeft het engagement van de gemeente onderstreept voor een duurzame zee en kustlijn, waarbij de ambachtelijke visserij erg wordt gewaardeerd. De visserijsector heeft de afgelopen jaren enorm geleden onder de impact van de pandemie. De gemeenteraad heeft dan ook direct hulp geboden aan deze ​​belangrijke sector om duurzaamheid te ondersteunen en onze tradities en geschiedenis in stand te houden, aldus Mena.

Het volledige programma van de festiviteiten vind je hieronder.